Купити квартиру в Дніпрі

Три паперові документи, які більше не потрібні в Україні

Три паперові документи, які більше не потрібні в Україні

Скоротити “бюрократичну тяганину” можна лише шляхом зменшення кількості довідок, що вимагаються різними інстанціями. Українцям розказали, про три паперові документи, які більше не потрібні.

Про це NS дізнався з повідомлення today.ua.

Міністерство цифрової трансформації України працює недаремно, рівень цифровізації суспільства набирає обертів з кожним днем. Україна день за днем позбавляється цілої низки непотрібних бюрократичних процедур та документів.

Лікарняний лист відходить у минуле

Згідно з наказом українського Міністерства охорони здоров’я №1836, 1 жовтня 2021 року всі медустанови перейшли на систему видачі пацієнтам електронних лікарняних.

Українцям достатньо звернутися до лікаря, а генерацією документа про тимчасову непрацездатність займеться медичний заклад.

документи

Паспорт-“книжечка”

Цей вид документів поки не вийшов з ужитку, але поступово громадяни України змінюють застарілий паперовий паспорт на ID-картку. Програму відмови від паспортів-“книжок” запущено в Україні в 2018 році.

Виписка до ID-картки – документи, які більше не потрібні в Україні

Паперовий документ, який раніше видавали всім отримувачам паспортів нового формату, теж не потрібен. Справа в тому, що в Україні внесено принципові зміни до інституту прописки.

Глава МВС України Денис Монастирський у лютому 2022 року публічно заявив, що паперову вкладку до паспорта можна викинути, оскільки місце проживання українці тепер повідомляють через додаток “Дія”.

Як змінити місце прописки у додатку “Дія”: покрокова інструкція

Фейки про програму “Дія” – у Мінцифрі відреагували на критику

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×