Купити квартиру в Дніпрі

Чи будуть підвищувати пенсійний вік в Україні

пенсійний вік

Очільниця Мінсоцполітики відповіла, чи підвищуватимуть пенсійний вік в Україні.

Уряд України не має планів підвищувати пенсійний вік. Все підвищення трудового стажу уже прописано до 2028 року.

Про це заявила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”, передає НСН.

“Ми не будемо його (пенсійний вік) підвищувати. Все підвищення уже прописано до 2028 року, воно і так відбувається, але не віку, а стажу. Залежно від того, який у людини страховий стаж, так вона може й вийти на пенсію”,сказала Жолнович.

Чи будуть підвищувати пенсійний вік в Україні

Говорячи про законопроєкт щодо надання громадянам можливості додаткових добровільних соціальних внесків, Жолнович переконана, що люди долучаться до ініціативи. За її словами, багато з тих, хто тимчасово виїхав за кордон, сьогодні у відпустках без збереження заробітної плати, тому за них не нараховується ЄСВ, їхній страховий стаж не рахується. Міністерка пояснила, що такі особи можуть заплатити такий внесок із їхніх доходів за кордоном, щоб продовжити свій страховий стаж і вчасно, після повернення, вийти на пенсію.

“Також є сім’ї, де не всі члени родини працюють, і вони мають проблему при виході на пенсію. То чому ж чоловік і дружина не можуть між собою домовитися, щоб той, хто працює, сплачував за іншого ЄСВ, щоб подружжя мало свою власну пенсію без усіляких вимог, досягаючи пенсійного віку. Чому діти, які забезпечені й розуміють, що з різних причин їхні батьки передпенсійного віку втратили роботу й не мають можливості влаштуватися на нову, не зможуть доплатити мінімальні внески, і вони з досягненням пенсійного віку отримають повний страховий стаж?”,додала вона.

Жолнович уточнила повідомила, що відповідний законопроєкт вже підготовлений і подаватиметься на розгляд Верховної Ради.

Як відкрити соціальний рахунок для отримання пенсії та інших соцвиплат, де отримати картку

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×