Купити квартиру в Дніпрі

Удар по російській авіабазі в Криму. Що показали супутникові знімки – фото до і після

Удар по російській авіабазі в Криму. Що показали супутникові знімки - фото до і після

Свіжі супутникові знімки російської авіабази в Криму показали значні пошкодження та кілька знищених російських військових літаків. Також з’явились фото російського аеродрому в інфрачервоному діапазоні.

9 серпня на аеродромі “Саки” біля Новофедорівки пролунало кілька вибухів. Україна не взяла на себе відповідальність, але знімки стали новим доказом того, що це могла бути цілеспрямована атака, пише ВВС, передає НСН.

На знімках, зроблених американською лабораторією Planet Labs, видно великі ділянки випаленої землі, що залишилася від пожеж.

Основні злітно-посадкові смуги бази виглядають неушкодженими, але принаймні вісім літаків, схоже, пошкоджені або зруйновані.

Удар по російській авіабазі в Криму. Що показали супутникові знімки - фото до і після

Авіабаза “Саки” 9 серпня – до вибухів

Більшість з них була припаркована просто неба – на відстані від прикриття ангарів.

Зображення до і після від Planet Labs, яка відстежує сотні супутникових каналів над Україною, є першим незалежним підтвердженням того, що база могла бути пошкоджена. Досі подробиць про масштаби наслідків вибухів було мало.

Удар по російській авіабазі в Криму. Що показали супутникові знімки - фото до і після

Авіабаза “Саки” 10 серпня – після вибухів

Крім того журналіст Вім Цвейненбург оприлюднив фото російського аеродрому біля Новофедорівки – в інфрачервоному діапазоні. Червоний кольором показана жива рослинність, а чорним – вигоріла після вибухів земля. Можна побачити, що “почорніла” майже вся територію авіабази, а також значна частина сусідніх будівель.

“Ми створили зображення False-Color атаки на авіабазу “Саки” в окупованому росією Криму, щоб показати сліди пожежі”, пояснив він.

Але досі не зрозуміло, як і чим завдали ураження.

Росія наполягає на тому, що вибухи сталися внаслідок займання боєприпасів на складі через порушення правил пожежної безпеки.

А її міністр оборони України припустив, що винними можуть бути необережні російські солдати.

“Мені здається, що російські військові на цій авіабазі порушили своє дуже просте відоме правило: не курити в небезпечних місцях”,сказав Олексій Резніков.

Військово-повітряні сили України заявили про знищення близько десятка російських військових літаків, хоча росія заперечує цю інформацію.

Раніше російська влада заявляла, що будь-яка атака України на анексований Крим буде розцінена як ескалація війни. Експрезидент рф дмитро медведєв пригрозив, що “миттєво настане Судний день”, якщо Україна атакує Крим.

Не хочу їхати з Криму – росіяни у сльозах і з заторами тікають з півострова (фото, відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×