Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Разумков скликає позачергове засідання Ради

Верховна Рада у вівторок, 23 лютого, проведе позачергове засідання, повідомляє НСН, посилаючись на Бабель.

Парламент збереться позачергово, щоб розглянути законопроєкт про відновлення конкурсів на держслужбу, який ветував президент Володимир Зеленський

Про це йдеться на сайті Ради.

Спікер Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання засідання о 12:00. Депутати розглянуть пропозиції Зеленського стосовно зазначеного законопроєкту.

Зеленський просить парламент вилучити із закону норми про обмеження повноважень заступників міністра, якщо посада міністра вакантна. Це повʼязано з призначенням Юрія Вітренка міністром енергетики (два рази провалили). На думку Зеленського, тривале непризначення нового міністра може паралізувати відомство.

  • 16 лютого 2021 року Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт № 4531, яким поновлюється проведення конкурсів на посади державної служби. 17 лютого документ підписав спікер ВР Дмитро Разумков, але Зеленський його ветував.
  • 17 грудня 2020 року Раді не вистачило голосів, щоб призначити Вітренка міністром енергетики. 21 грудня Кабмін призначив Вітренка в. о. міністра енергетики.
  • Удруге Рада намагалася призначити його міністром 28 січня, але знов провалила голосування.
  • Минулого тижня Вітренко заявив, що не планує залишатися в Міненерго у разі провалу свого призначення. Але в ОП сподіваються, що голосування буде успішним.

Нардеп втратить мандат, якщо суд визнає його винним у “кнопкодавстві”- Разумков

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×