Купити квартиру в Дніпрі

«Ракети злетіли у повітря разом із бортами»: в Криму атаковано військовий аеродром

«Ракети злетіли у повітря разом із бортами»: в Криму атаковано військовий аеродром

В Криму атаковано військовий аеродром ворога. Є влучання, сталася пожежа, детонують боєприпаси.

На аеродромі “Саки” вражений склад з боєприпасами. Ракети “повітря-повітря” в Саках полетіли в повітря. Разом із бортами, – повідомляв сьогодні вночі моніторинговий Телеграм-канал «Кримський вітер», передають «Новини України – НСН».

Тут також публікували відео нічної «бавовни» у Криму і розповідали про велику кількість швидких і пожежних машин, які рухалися в бік аеродрому.

Тим часом, опозиційні розЗМІ пишуть, що є влучання у склад БК на аеродромі, там сталася пожежа. Поранено двох військовослужбовців.

Крім того, ракетою вражено місце дислокації ППО за 5 км від села Шовковичне у Сакському районі. В результаті було знищено РЛС.

В Криму атаковано військовий аеродром: коментар Братчука

Вранці 26 липня в ефірі телеканалу FREEДОМ події в Криму прокоментував речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

На російському військовому аеродромі “Саки” у тимчасово окупованому Криму після нічної атаки детонують боєприпаси. Крім того, можуть бути уражені військові літаки противника. Це — результат успішної роботи Сил оборони України, сказав Сергій Братчук.

Зараз йде дорозвідка цього удару, але попередньо можна говорити про те, що є влучання у склад боєприпасів і, наскільки мені відомо, зараз триває детонація. Могли бути вражені також кілька ворожих літаків, що розташовані на цьому аеродромі, — розповів він

«Ракети злетіли у повітря разом із бортами»: в Криму атаковано військовий аеродром«Ракети злетіли у повітря разом із бортами»: в Криму атаковано військовий аеродром

Гість ефіру нагадав, що до цього удару по аеродрому “Саки” завдавали ще в січні, й окупанти, можливо, сподівалися, що ударів по ньому в найближчому майбутньому не буде. Як каже Братчук, вони навіть не встигли підняти літаки у повітря. Їх на аеродромі останнім часом було мінімум 16 одиниць, йдеться про Су-34 та Су-35.

Але не лише про літаки. Тут треба розуміти, як на мене, більш глобальний момент. Річ у тому, що літаки — це приємно, коли ми говоримо про те, що збиваються, знищуються. Але, на мою думку, все-таки головне — коли знищується аеродромна інфраструктура. Тому що це те, що забезпечує польоти цих літаків. Не буде інфраструктури — не буде злетів і тим більше посадок не буде. І, як мінімум, ворог переміщатиме свої літаки на більш далеку відстань, наприклад, на територію вже Російської Федерації, що збільшує і час підльоту, і можливості наших засобів протиповітряної оборони на те, щоб реагувати у разі ворожої авіаційної атаки… І найголовніше, наші люди матимуть більше часу для того, щоб сховатись у безпечному місці, — прокоментував Сергій Братчук

Він також зазначив, що Україна має достатньо засобів власного виробництва для ударів по військових об’єктах окупантів на території тимчасово окупованого Криму.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×