Купити квартиру в Дніпрі

Масована повітряна атака 18 жовтня: Росія запустила 135 дронів – все, що відомо

Масована повітряна атака 18 жовтня: Росія запустила 135 дронів – все, що відомо

Ворогом здійснена чергова масована повітряна атака 18 жовтня. Вона розпочалася ввечері напередодні і триває на момент публікації цієї новини – вранці у п’ятницю. Але вже є офіційна інформація.

«Новини України – НСН» розповідають все, що відомо про атаку на цей момент. Новина доповнюється.

Інформація від Повітряних сил

У ніч на 18 жовтня 2024 року (із 20.00 17 жовтня) і вранці противник атакує Україну ударними БпЛА типу «Shahed» та дронами невстановленого типу (райони пусків: Курськ, Орел, Приморсько-Ахтарськ – рф.).

Станом на 08.30 радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 135-ти ворожих безпілотників.

Повітряний напад відбиває авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою збито 80 ворожих БпЛА в Одеській, Сумській, Черкаській, Київській, Житомирській, Кіровоградській, Чернігівській, Полтавській, Хмельницькій, Рівненській, Харківській, Херсонській, Волинській, Вінницькій областях.

44 російських безпілотники локаційно втрачено, 2 – полетіли в Білорусь, до 10-ти ворожих БпЛА – в повітряному просторі центральних областей України.

Бойова робота триває! Інформація оновлюється. Не ігноруйте повітряну тривогу! – закликають у Повітряних силах

Масована повітряна атака 18 жовтня: Росія запустила 135 дронів – все, що відомо

Масована повітряна атака 18 жовтня

Київщина

Ніч без оголошення повітряної тривоги для мешканців Києва, на жаль, стала вже великим виключенням. Такі жорсткі реалії цієї страшної війни, – кажуть у КМВА

Тут зазначають, що минула ніч і для киян, і для більшості регіонів країни була знов неспокійна. Російські війська здійснили одну з наймасованіших атак безпілотниками по цивільному населенню та інфраструктурі України. Ворожі дрони загрожували і Києву. Але завдяки злагодженій роботі Сил Оборони, усі БпЛА які рухалися в бік столиці, були знешкоджені. Бойова робота в повітряному просторі Києва на його підступах велася понад 4,5 години.

За даними оперативного зведення, в місті без потерпілих та руйнувань.

Сумщина

Сьогодні вночі, 18 жовтня, під час масованої авіаційної атаки ворога, підрозділи протиповітряної оборони Сумщини знищили 15 ворожих БпЛА.

Черкащина

У Черкасах та області понад 12 годин тривала повітряна тривога.

Про це повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

В межах області оборонці знищували ворожі безпілотники. Захисники “мінуснули” 13 БпЛА. Повідомлення про потерпілих або руйнації не надходили.

Хмельниччина

За ніч у Хмельницькій області тричі оголошували повітряну тривогу. Станом на 08:25 начальник ОВА Сергій Тюрін повідомляв, що сили ППО знищили та знешкодили 8 БпЛА типу “Shahed”.

О 08:40 у регіоні знову завила сирена. За кілька хвилин на Хмельниччині пролунали вибухи. Перед цим Повітряні сили попередили, що БпЛА перебувають в східній частині Хмельницької області і рухаються на захід.

Рівненщина

На Рівненщині вночі працювали сили ППО.

Повідомив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Як результат – збита повітряна ворожа ціль. Люди та інфраструктура не постраждали.

За кордоном

Румунія підіймала винищувачі

Румунія піднімала в повітря винищувачі через невідомий безпілотник

Міноборони країни заявило, що об’єкт вторгся в повітряний простір на глибину до 14 км у південно-східному повіті Констанца.

У відповідь були підняті два румунські F-16 і два іспанські F-18.  Інцидент міг бути пов’язаний із повітряними атаками росії на Україну.

Щонайменше вісім «Шахедів» зайшли у Білорусь

В ніч на п’ятницю, 18 жовтня, щонайменше вісім російських шахедів залітали в повітряний простір Білорусі.

Про це свідчать дані моніторингового проєкту Беларускі Гаюн в Telegram.

За їхніми даними, два російські шахеди пролетіли через Білорусь до України приблизно в 21:54. Про проліт ще одно шахеда повідомлялося в 23:19.

Також, за даними моніторингової групи, в 23:23 ще один шахед рухався у бік Білорусі в районі Любеча.

В 00:29 два шахеди зайшли до Білорусі з Чернігівської області, а в 00:44 ще два шахеди зайшли до Білорусі через Комарин.

Проєкт повідомляв, що через дрони з аеродрому Барановичі підіймали винищувач ВПС Білорусі.

Ще новини України: Масована повітряна атака 16 жовтня: ракети і 136 «Шахедів», виникла масштабна пожежа – все, що відомо

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу