Купити квартиру в Дніпрі

Мабуть уперше в Україні: 16-річна дівчина змінила по-батькові на по-матері – як тепер її звуть

Мабуть уперше в Україні: 16-річна дівчина змінила по-батькові на по-матері – як тепер її звуть

В Україні 16-річна дівчина змінила по-батькові на по-матері. Також вона змінила ім’я і прізвище. Тобто повністю оновила ПІБ. Про це розповіла мама дівчини у Фейсбуці, передає НСН.

Мабуть, в Україні це перша жінка з жіночим «по батькові» – пише мама

Вона розповідає, що прізвище донька взяла свого справжнього батька, який її виховав. Ім‘я обрала те, яким її хотіла назвати при народжені мама. А от по-батькові перетворилося на по-матері.

Отже, тепер дівчину звуть Литвиненко Станіслава Лесіївна.

Знаєте, є багато чоловіків, які здатні запліднити, багато жінок, які здатні народити, проте не всі вони здатні виховати дорослу відповідальну людину. Мабуть, виховання є найскладнішим процесом у дорослішанні дітей. Наше виховання вплинуло на її вибір носити моє ім‘я «по батькові» демонструючи глибоку повагу саме до матері. Мабуть, наші дискусії щодо біблійної нерівності вплинули на її світогляд. В Біблії жінки були товаром і особисто мене це завжди обурювало, особливо в контексті родослівної, – пояснює вибір доньки Леся Литвиненко

Вона додає, що жінка для своєї дитини робить все, жінка ладна вмерти за своє дитя і буквально вмирає при пологах. Леся Литвинова не розуміє, чому в результаті так часто дитина носить ім‘я, яке їй дав батько, його прізвище та по-батькові.

То виходить, що жінка досі є «жертовною»? – запитує жінка

Вона каже, що її Стася феміністка.

Станіслава змінила по-батькові на по-матері

Мабуть уперше в Україні: 16-річна дівчина змінила по-батькові на по-матері – як тепер її звуть

Вона ще дитина, багато чого не розуміє і ми мусимо постійно пояснювати, що «права жінок» – це не про «пісяти навстоячки», це право бути рівною в соціальному житті та самостійно обирати життєвий шлях і нести відповідальність за свій вибір, – розповідає мама

За її словами, вона стала для своєї дитини прикладом щасливої та сильної жінки.

Ще новини України: Як за прізвищем дізнатися звідки ви родом

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×