Купити квартиру в Дніпрі

Передача ATACMS Україні: у Вашингтоні пояснили, чому мовчали про це

Передача ATACMS Україні: у Вашингтоні пояснили, чому мовчали про це

У Вашингтоні пояснили, чому передача ATACMS Україні залишилася «за кадром».

Відповідь на це питання дав заступник спікера Державного департаменту США Ведант Пател. Він назвав причину, через яку Вашингтон публічно не повідомив про постачання далекобійної зброї ATACMS Україні.

Про це Новини України – НСН повідомляють з посиланням на «Європейську правду».

Під час брифінгу представник Вашингтона слідом за Адміністрацією глави держави Джо Байдена підтвердив передачу далекобійної зброї Україні.

Заступник спікера Держдепу США розповів, що Байден  у лютому дав непублічне розпорядження відправити для українських військ балістичні ракети ATACMS, які Київ отримав уже наступного місяця. Далекобійна зброя увійшла до пакету військової допомоги Штатів, про який американська влада оголосила 12 березня.

Ведант Пател

Чиновник зазначив, що Штати не оголошували про передачу ракет на початку на прохання українського керівництва, аби зберегти оперативну безпеку країни. Пател додав, що Київ сам може розповісти, як Сили оборони застосовували ATACMS.

Передача ATACMS Україні – скільки ракет?

Зазначимо, що за даними видання The New York Times, Україна у березні таємно отримала від США понад сотню ракет ATACMS та велику кількість касетних боєприпасів.

За словами високопоставленого американського чиновника, президент Байден таємно схвалив рішення відправити понад 100 ракет більшого радіусу дії в середині лютого, що стало серйозною зміною політики, а також більше варіантів касетних боєприпасів, – йдеться у повідомленні

Ще новини України: Коли Україна отримає допомогу від США і чого очікувати від росіян до цього моменту

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×