Купити квартиру в Дніпрі

Осушення Каховського водосховища може залишити без води 70% населених пунктів на березі Дніпра

Осушення Каховського водосховища може залишити без води 70% населених пунктів на березі Дніпра
Фото: НСН

Осушення Каховського водосховища окупантами може залишити без води 70% населених пунктів, які знаходяться на березі Дніпра, а також матиме незліченні деструктивні наслідки для всього континенту, а отже, Захід має на це відреагувати. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на сьогоднішньому засіданні Уряду, передає НСН.

Сьогодні Росія намагається зробити умови життя в Україні нестерпними. 14 ракетних атак на українську енергетику. Остання атака на енергосистему – 10 лютого – тривала понад добу. Ракетами та дронами було обстріляно 6 енергооб’єктів та 7 високовольтних підстанцій магістральних мереж. Завдяки професійній роботі енергетиків після такого масованого удару вдалося оперативно заживити споживачів за резервними схемами, – йдеться у заяві Прем’єра

Осушення Каховського водосховища може залишити без води 70% населених пунктів на березі Дніпра

Шмигаль зазначив, що вже третю добу поспіль ліміти споживання до областей не доводяться. На сьогодні незначні мережеві обмеження діють лише в Одесі та прилеглих районах, частині Херсонської та Харківської областей.

Але ворог не зупиняється. Тепер росіяни намагаються позбавити українців доступу до водопостачання. Після часткового руйнування та зумисного відкриття росіянами шлюзів Каховської ГЕС ми щодня втрачаємо тисячі кубометрів води. Через що 70% населених пунктів, які отримують воду саме з Дніпра, можуть залишитися без доступу до питної води”, – заявив прем’єр-міністр України.

Шмигаль додав, що ще більшою є атомна загроза. Зниження рівня води у сховищі може призвести до неналежного функціонування систем охолодження Запорізької АЕС. Це загрожує Україні, Європі та світу загалом, а тому цивілізований світ не повинен мовчати.

Прем’єр-міністр закликав всіма доступними засобами тиснути на Росію, аби вона закрила шлюзи та відновила гідротехнічні споруди на Каховській ГЕС. Або ж дозволила це зробити українським фахівцям. В іншому випадку Україна зітнеться з екологічною катастрофою, що матиме незліченні деструктивні наслідки для всього континенту.

Осушення Каховського водосховища матиме деструктивні наслідки для всього континенту – Шмигаль: відео

Раніше ми повідомляли:

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×