Купити квартиру в Дніпрі

Меморіал: вбиті росією. Яна Фігурна, 37 років, Дніпро, січень

Меморіал: вбиті росією. Яна Фігурна, 37 років, Дніпро, січень

Меморіал: вбиті росією – це проект агенції «Або», що створила платформу для збереження пам’яті про загиблих українців. Автори проекту збирають інформацію про українських військових, а також цивільних дорослих та дітей, яких вбила армія російської федерації.

НСН під час загальнонаціональної хвилини мовчання щодня публікує матеріали, оприлюднені на платформі.
Всі ці люди просто хотіли жити на своїй землі. У кожного з них своя історія. Передчасно обірвана росією.
Вони – не цифри в статистиці.
Ми не маємо права забути.
Вічна і світла пам’ять кожному! Співчуття рідним і близьким.

Вбиті росією: Яна Фігурна

 

Меморіал: вбиті росією. Яна Фігурна, 37 років, Дніпро, січень

Яна Фігурна загинула в Дніпрі 14 січня 2023 року. Того дня Яна з чоловіком Сашею та донькою Анною прийшли в гості до батьків чоловіка – Юрія та Світлани, які жили в будинку №118 на вулиці Набережна Перемоги. В оселі загалом зібралося семеро людей. Шестеро із них загинули від ракетного удару російської армії. Врятувати вдалося тільки бабусю Світлану Фігурну.

37-річна Яна Фігурна працювала вчителькою молодших класів у 131-ій гімназії у Дніпрі. Займалася розвитком дітей і була дуже творчою. Близькі та знайомі згадують її прекрасною людиною.

«Фігурна Яна, моя колега. Ми вчилися разом. Магістратуру закінчували в одній групі. Ми не були подругами, але вона мені завжди подобалася. Надзвичайно активна, а ще справедлива. В неї завжди була своя позиція. Вона була весела, усміхнена», – написала знайома Яни Ольга Вороная.

Разом з чоловіком Олександром Яна виховувала доньку – 15-річну Анну. Олександр Фігурний також любив творчість. Виготовляв складні паперові фігури – 3D-танки та автомобілі. Донька подружжя мріяла закінчити школу і здобути фах психолога.

У Яни Фігурної залишилися племінниця, рідна сестра, мама і тато.

УВАГА! Допоможіть зберегти пам’ять кожного та кожної, чиє життя обірвалося через війну росії проти України. Заповніть форму з даними про загиблих на сайті Меморіал: «Вбиті росією».

Інші трагічні історії тут: https://nikopolnews.net/tag/memorial/

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×