24
24

Меморіал: вбиті росією, Анастасія Долгова, 14 років, квітень, Липці на Харківщині

Меморіал: вбиті росією, Анастасія Долгова, 14 років, квітень, Липці на Харківщині

Вбиті росією. Настя була дуже добра і щира дитина. Допомагала волонтерам роздавати їжу, одяг… Мама Анастасії – медсестра. Вона під час повномасштабної війни не покинула регіон та рятувала цивільних жителів.

Меморіал: вбиті росією – це проект агенції «Або», що створила платформу для збереження пам’яті про загиблих мешканців України. Автори проекту збирають інформацію про українських військових, а також цивільних дорослих та дітей, яких вбила армія російської федерації.

НСН під час загальнонаціональної хвилини мовчання щодня публікує матеріали, оприлюднені на платформі.

Всі ці люди просто хотіли жити на своїй землі.
Вони – не цифри в статистиці.
Ми не маємо права забути.
Вічна і світла пам’ять кожному! Співчуття рідним і близьким.

Вбиті росією: Анастасія Долгова

Меморіал: вбиті росією, Анастасія Долгова, 14 років, квітень, Липці на Харківщині

Життя Анастасії Долгової відібрав російський обстріл села Липці на Харківщині 10 квітня 2024 року.

Дівчинці було 14 років. Народилася і жила у Липцях. Мама Анастасії, Валентина, – медсестра місцевого 10-го відділення екстреної медичної допомоги. Вона під час повномасштабної війни не покинула регіон та рятувала цивільних жителів.

Настя ж навчалась дистанційно у Глибоківському ліцеї. Обожнювала історію, українську літературу, фізкультуру. У вільний час грала у компʼютерні ігри.

«Точні науки вона не любила. А от із учителькою історії, наприклад, подружилася під час онлайн-занять, їй подобався цей предмет. Вона була енергійною дитиною – завжди хотіла кудись бігти, їхати. Дуже добра, щира. Допомагала волонтерам роздавати їжу, одяг. Усім бабусям у селі розповідала новини, вони її обожнювали», – розповіла мама Валентина

В Анастасії Долгової залишилися мама, тато, брат, бабусі, дідусь, тітка й інші рідні.

УВАГА! Допоможіть зберегти пам’ять кожного та кожної, чиє життя обірвалося через війну росії проти України. Заповніть форму з даними про загиблих на сайті Меморіал: «Вбиті росією».

Інші трагічні історії тут: https://nikopolnews.net/tag/memorial/

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×