1286
1286

Меморіал: вбиті росією. Анна Зінченко, 71 рік, Нікополь, травень

Меморіал: вбиті росією. Анна Зінченко, 71 рік, Нікополь, травень

Меморіал: вбиті росією – це проект агенції «Або», що створила платформу для збереження пам’яті про загиблих мешканців України. Автори проекту збирають інформацію про українських військових, а також цивільних дорослих та дітей, яких вбила армія російської федерації.

НСН під час загальнонаціональної хвилини мовчання щодня публікує матеріали, оприлюднені на платформі.

Всі ці люди просто хотіли жити на своїй землі.
Вони – не цифри в статистиці.
Ми не маємо права забути.
Вічна і світла пам’ять кожному! Співчуття рідним і близьким.

Вбиті росією: Анна Зінченко

Меморіал: вбиті росією. Анна Зінченко, 71 рік, Нікополь, травень

Загиблі у Нікополі: Анна Зінченко

Анна Зінченко загинула 7 травня 2023 року в місті Нікополь Дніпропетровської області. Її життя відібрав російський обстріл.

Анні Всеволодівні був 71 рік. Народилася у Нікополі. Згодом поїхала здобувати освіту економістки до Донецька. Повернувшись у рідне місто, влаштувалась на роботу за фахом. З часом очолила одне з комунальних підприємств у Нікополі, а опісля – в Марганці. Останні роки була на пенсії.

«У нас був свій будинок, своє господарство – город, сад, трохи курей, тож там завжди була робота…. Дружина казала, що так добре на пенсії. Ми з нею їздили в Єгипет, а потім автомобілем – до внука в Варшаву», – пригадав чоловік Анни, Олександр Миколайович.

У парі вони прожили 50 років.

Близько третьої ночі 7 травня 2023 року у Нікополі було чутно вибухи. Почався черговий ворожий обстріл. Олександр та Анна зазвичай ховались від ударів російської армії у підвалі. І того разу схопились бігти. Олександр встиг, а як тільки вибігла Анна – між домом і гаражем розірвався ворожий снаряд.

Анну Зінченко поховали у Нікополі. У неї залишилися чоловік, син із родиною, двоє внуків і сестра.

УВАГА! Допоможіть зберегти пам’ять кожного та кожної, чиє життя обірвалося через війну росії проти України. Заповніть форму з даними про загиблих на сайті Меморіал: «Вбиті росією».

Інші трагічні історії тут: https://nikopolnews.net/tag/memorial/

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×