Купити квартиру в Дніпрі

Масована ракетна атака на Україну 10 лютого: все, що відомо

Масована ракетна атака на Україну 10 лютого: все, що відомо

14-та масована ракетна атака на Україну 10 лютого почалася ще вночі. Окупанти били по Запоріжжю, Дніпропетровщині, Хмельниччині. Окрім ракет використовували дрони-шахіди, більша частина яких була збита силами ППО. Вранці росіяни продовжили атаку, випустивши ракети вже масово. ННС розповість все, що відомо про наслідки на даний момент. Матеріал оновлюється.

З 8-ї ранку по всій Україні лунав сигнал повітряної тривоги. Росія почала день із масованого ракетного удару по містах України. Сьогодні Росія випустила рекордну кількість ракет С-300, до 35 штук по Харківській та Запорізькій областях, розповів речник ПС Юрій Ігнат.

Найбільше шкоди російські ракети завдали Запоріжжю та Харкову, є влучання у Хмельницькому.

Київщина

У Києві та Київській області пролунали звуки вибухів. Місцева влада повідомляє про роботу ППО. Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що в столиці, в Голосіївському районі уламки ракети пошкодили авто і дах приватного будинку.

Також він повідомив, що над Києвом сили ППО збили 10 ракет. Є пошкодження електромереж. Постраждалих немає. Енергетики працюють над відновленням.

Дніпропетровщина

Перші вибухи пролунали в Кривому Розі. Про це повідомив начальник військової адміністрації Вілкул. Пізніше він повідомив, що У периметрі Криворізького району збито 4 ворожі ракети, у тому числі 3 у межах міста. Є падіння фрагментів на територію приватного сектору. Великих руйнувань немає, люди у місті не постраждали. Інші ракети від Кривого Рогу відвернули.

Поліція Дніпропетровщини повідомляє, що вночі 10 лютого ворог завдав ракетний удар по об’єкту енергетичної інфраструктури у Криворізькому районі.  Внаслідок атаки постраждало двоє чоловіків – їм надано медичну допомогу. Об’єкт інфраструктури зазнав руйнувань.

Над Дніпропетровщиною сьогодні, під час масованої ракетної атаки, збили 9 крилатих ракет, повідомляє повітряне командування «Схід»

Масована ракетна атака на Україну 10 лютого: все, що відомо

Харківщина

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив про новий удар по критичній інфраструктурі. У місті можуть бути перебої зі світлом та водою.

Внаслідок удару окупантів по Харкову восьмеро людей отримали поранення — двоє з них у важкому стані, повідомляє голова ОВА Олег Синєгубов.

Хмельниччина

В Хмельницькій області наші сили ППО збили 1 крилату ракету та 1 «шахед». Але, на жаль, є влучання в об’єкт критичної інфраструктури Хмельницької громади. Пожежа ліквідована, постраждалих немає. Про це повідомив керівник ОВА Гамалій.

Запоріжжя

У Запоріжжі повідомляють про два влучання вранці після масштабної нічної атаки, коли за годину прилетіло 17 ракет.

Івано-Франківщина

Голова Івано-Франківської ОВА повідомила що під час минулої ракетної атаки, окупанти завдали ракетного удару по енергетичному об’єкту. Обійшлось без жертв та постраждалих. На місці працюють відповідні служби.

Львівщина

На жаль, маємо «прильоти» і на Львівщині — ворог поцілив в об‘єкт критичної енергетичної інфраструктури, – розповів голова ОВА
Він повідомив, що у Золочівському районі ракета окупантів впала за 4 метри від автобусної зупинки. Не вибухнула.
Ще одна ракета впала неподалік санаторію у Львівському районі. Вибухова хвиля пошкодила вікна будівлі. Зокрема над Львівщиною вдалося збити 9 ракет.
  • Роботу ППО підтвердила також місцева влада Полтавської, Одеської, Миколаївської Вінницької областей.
  • Над Одеською областю сили ППО збили 13 ракет, — повідомив голова Одеської ОВ Максим Марченко

Російська ракета перетнула кордон НАТО?

Сьогодні, 10 лютого, о 10:18 дві російські крилаті ракети «Калібр» здійснили перетин Державного кордону України з Республікою Молдова, – повідомив головнокомандувач ЗСУ Залужний.

Орієнтовно о 10:33 ці ракети перетнули повітряний простір Румунії. Після чого знову зайшли у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав.

Повітряні сили мали змогу збити ворожі ракети над територією Молдови та Румунії, але розуміли ризики і загрози населенню іноземної держави, тому цього не зробили одразу, — підкреслив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат

Тим часом у Румунії заперечують, що ракета була в їх повітряному просторі.

У Міноборони Румунії стверджують, що російська ракета пролетіла у 35 км до їхнього кордону

“Найближча точка траєкторії цілі до повітряного простору Румунії була зафіксована радіолокаційними системами приблизно за 35 кілометрів на північний схід від кордону”, – повідомили у відомстві

У Молдові проліт ракети над територією країни підтвердили.

Масована ракетна атака: що з енергетикою?

В Укренерго повідомили, що на жаль, маємо влучання на декількох об’єктах високовольтної інфраструктури в східному та західному, південному регіонах, що призвело до перебоїв з електропостачанням у деяких областях. Крім того, вночі росіяни атакували енергетичну інфраструктуру дронами та ракетами, спрямовуючи їх на електростанції та об’єкти системи передачі.

Міністр енергетики України Герман Галущенко прокоментував наслідки чергової масованої ракетної та дронової атаки на об‘єкти енергетики
За його словами, є влучання в об‘єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях. Запроваджені аварійні відключення в багатьох регіонах.
Найскладніша ситуація у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях.
Завдяки успішній роботі ППО та завчасним технічним заходам вдалось зберегти цілісність енергосистеми України.
Енергетики працюють нон-стоп над відновленням енергопостачання.

В ДТЕК повідомили, внаслідок атаки росії пошкоджено чотири теплоелектростанції ДТЕК, постраждали енергетики

Сьогодні, 10 лютого, внаслідок нічних та денних ворожих обстрілів постраждало чотири ТЕС ДТЕК Енерго. За попередньою інформацією, через атаку двоє працівників станцій отримали поранення. Їм оперативно надали медичну допомогу, – йдеться у повідомленні.

Внаслідок обстрілу серйозно пошкоджено обладнання ТЕС. Після закінчення атаки енергетики оперативно почали ліквідацію її наслідків.
Задля безпеки на об’єктах знаходяться тільки критично необхідні співробітники, інші працюють у віддаленому режимі.

У вересні – лютому енергетичні підприємства ДТЕК Енерго були атаковані 27 разів. 28 енергетиків були поранені, 3 загинули.

Ось так виглядало небо у росії після масового запуску ракет по Україні

Масована ракетна атака на Україну 10 лютого: все, що відомо

Раніше ми повідомляли:

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×