Купити квартиру в Дніпрі

Володимир Зеленський назвав українську формулу миру

Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський озвучив українську формулу миру звертаючись до учасників Міжнародної організації Франкофонії. Повідомляє НСН.

«Усі ви знаєте, яку страшну війну Росія веде проти України. Усі ви знаєте, як ми хочемо повернути мир. Усі ви могли почути, що ми для цього пропонуємо. Українська формула миру дуже чітка, і кожен її пункт абсолютно пропрацьований. Радіаційна та ядерна безпека. Продовольча безпека. Енергетична безпека. Звільнення всіх полонених і депортованих. Виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку. Виведення російських військ і припинення бойових дій. Повернення справедливості. Протидія екоциду. Недопущення ескалації. Фіксація закінчення війни», сказав Володимир Зеленський.

За його словами, кожен пункт української формули миру – це конкретні рішення, які треба зробити для безпеки.

«Російська агресія не просто припиниться – будуть відновлені стабільність і передбачуваність для всіх у світі. Ось чому наша формула миру – це формула миру для світу. І я пропоную всім лідерам, усім сумлінним країнам обрати той елемент формули миру, який ви можете допомогти нам реалізувати», наголосив очільник держави.

Володимир Зеленський озвучив українську формулу миру

Володимир Зеленський назвав українську формулу миру

Також він нагадав, коли російська федерація заблокувала Чорне море та українські порти, мільйони людей в різних країнах світу опинилися на межі серйозної продовольчої кризи.

«Ось чому так важливо, щоб ми все ж зупинили російську агресію. Це не просто про нашу країну, яку Росія намагається захопити. Це не просто про нашу землю й ресурси, які Росія хоче привласнити. Це про більше. Про стабільність для всіх у світі. Це про нашу й вашу радіаційну безпеку – щоб жодна російська ракета не вдарила по наших атомних станціях. Це про нашу й вашу енергетичну безпеку – щоб нарешті припинилася дестабілізація енергоринків, яку Росія використовує як зброю. Це про нашу й вашу продовольчу безпеку – щоб у людей на столах елементарно була їжа. Мир в Україні – це мир і для вас», додав президент Володимир Зеленський.

Долучитися до обговорення
Джерело – “Еспрессо ТВ

Зеленський на саміті G-20 назвав формулу миру з 10 пунктів – у Кремлі відреагували

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×