Купити квартиру в Дніпрі

У ЗСУ розповіли, як готують ремонтників для натовської техніки

У ЗСУ розповіли, як готують ремонтників для натовської техніки

У ЗСУ розповіли, як готують ремонтників для натовської техніки. Перехід Збройних Сил України на стандарти НАТО, зокрема на озброєння натовського зразка, визначив нове завдання — підготовку відповідних ремонтних бригад.

Оснащення ЗСУ технікою з Альянсу триває вже давно — так, перші 47 одиниць «Хамерів» з’явилися в Україні ще у 2000-му році.
Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті “АрміяInform”.
З початком російської агресії з 2014 року обсяги військової допомоги невпинно зростали, а після широкомасштабного вторгнення росії на територію України вони зросли кратно.  Техніка, яку отримують ЗСУ, різноманітна і навіть зразки однотипного озброєння відрізняються доволі суттєво. Тому підготовка ремонтних бригад є вкрай необхідною. В умовах воєнного конфлікту високої інтенсивності техніка виходить з ладу з декількох причин: вплив сил противника, неправильна експлуатація та конструктивні недоліки.

У ЗСУ розповіли, як готують ремонтників для натовської техніки

Перших механіків і водіїв для іноземної автотехніки почали готувати ще у 2002 році в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, що на Львівщині. У 2016 році був створений перший в Україні центр з ремонту «Хамерів». Нині розпочато програму з підготовки кадрів для ремонту не тільки автотехніки, а й іншої військової техніки та озброєння іноземного виробництва.

Як розповів заступник начальника Центрального управління забезпечення наземними системами озброєння Командування Сил логістики ЗСУ полковник Євген Сидоренко, сьогодні за допомогою наших партнерів з країн НАТО, ми розгорнули програму підготовки кадрів для обслуговування, ремонту й відновлення пошкодженої техніки.

“Оскільки запаси радянської техніки в Європі, зокрема в країнах колишнього Варшавського договору, вичерпуються, ми поступово переходимо на натовські зразки. Кадрів, які б їх добре знали, поки що не вистачає, тому триває інтенсивне навчання. Ми відправляємо групи ремонтників за кордон, де вони проходять навчальні курси”, розповів полковник Євген Сидоренко.

Один з офіцерів, який щойно повернувся з такого курсу, розповів:

“Відрізняється все — від номенклатури ЗІПів (запасні частини, інструменти, приладдя. — Ред.) до логістики постачання запасних частин і самої ідеології роботи. Ті ж САУ за однакових калібрів відрізняються залежно від країни походження — можуть застосовуватись різні двигуни та системи зв’язку. Скажімо, двигуни американські суттєво відрізняються від європейських. Також застосовуються різні блоки електроніки, різні шасі. Стандарти НАТО — то добре, але вони стосуються здебільше калібрів озброєння. А в нас нині багато різноманітної техніки, тому обсяги потрібних знань дуже великі. До того ж вистачає й інших несподіванок.”

Наприклад, кожна американська гармата комплектується лише для неї призначеним ремкомплектом. Тому інколи доводиться чекати потрібну деталь. Звичайно, коли виникають запитання, ми завжди маємо можливість у будь-якій складній ситуації звернутись до наших партнерів. Зв’язок відбувається в режимі реального часу. Нині взаємодію вже досить добре налагоджено, відпрацьовується логістична складова. На сьогодні бригади ремонтників вже працюють, відновлюючи техніку.

Окупанти крадуть запчастини зі своєї бойової техніки, щоб продати або обміняти їх на алкоголь

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×