Купити квартиру в Дніпрі

Коли та як ПЦУ відзначатиме Різдво Христове

Коли та як ПЦУ відзначатиме Різдво Христове

Стало відомо, коли та як ПЦУ відзначатиме Різдво Христове. Церковний синод дозволив проводити різдвяні богослужіння 25 грудня, якщо громада і настоятель храму матимуть таке бажання.

В цей день часники богослужіння звільняються від обмежень посту. Про це НСН дізнався з повідомлення ПЦУ.

«Беручи до уваги численні запити та враховуючи дискусію, яка протягом багатьох років точиться в Церкві та в суспільстві; передбачаючи, зокрема через обставини війни, загострення у публічному просторі календарних суперечок; з метою вивчення реальної церковної потреби в здійсненні у близькому часі календарних змін, Священний Синод Української Православної Церкви (Православної Церкви України), вирішив: там, де для цього існують пастирські обставини та засвідчується бажання вірних, як виключення дозволити за рішенням настоятеля та громади 25 грудня 2022 р. звершити богослужіння за чином свята Різдва Христового», йдеться в повідомленні.

Для цього священникам потрібно надати письмову інформацію про різдвяне богослужіння 25 грудня, а також про кількість його учасників пізніше потрібно буде надати до Київської Митрополії.

Коли та як ПЦУ відзначатиме Різдво Христове

Під час синоду розглянули й інші питання. Зокрема була створена Місія капеланської допомоги вірним ПЦУ, які внаслідок війни тимчасово перебувають поза межами України.

«З питання опіки православних вірних закордоном Синод направив лист до Вселенського Патріарха Варфоломія та повторний лист до Митрополита Варшавського і всієї Польщі Савви», розповіли в прес-службі ПЦУ.

Коли та як ПЦУ відзначатиме Різдво Христове

А ще синод благословив загальноцерковне шанування чудотворної ікони Божої Матері «Іверська-Мирненська (Мироточива)», яка перебуває у Вінницько-Барській єпархії, визначивши днем її шанування 26 жовтня (13 жовтня ст.ст.).

Коли святкувати Різдво – 25 грудня чи 7 січня? Що кажуть історики

 

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×