Купити квартиру в Дніпрі

Зраджував Україну за їжу: на Харківщині засудили поліцейського

На Харківщині засудили колишнього поліцейського, який під час окупації перейшов на бік росії. Про це йдеться у вироку Дзержинського районного суду м. Харкова. Пише ТСН, передає НСН.

Зраджував Україну за їжу: на Харківщині засудили поліцейського

Згідно із рішенням суду, чоловік, якого підозрюють у зраді та співпраці з окупаційною силовою структурою, раніше виконував обов’язки дільничного офіцера поліції в секторі превенції Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області. Він розпочав свою роботу в “поліції” під час окупації міста Ізюм у червні 2022 року.

Також він агітував своїх колег перейти на бік росії. На окупантів підсудний працював до вересня 2022 року.

Що підсудний сказав у суді

На суді підозрюваний провину заперечив та заявив, що під час окупації був змушений залишитися в Ізюмі. Після цього до нього прийшли окупанти та нібито погрозами змусили працювати на росію.

Екскоп заявив, що він “виконував обов`язки дільничного, які здійснював і до окупації, при цьому будь-якої шкоди інтересам України не завдавав, відповідну інформацію щодо своїх колег росіянам не передавав, а тому вважає, що внаслідок його протиправної діяльності, тяжких наслідків не настало”. Підозрюваний додав, що працював за їжу, росіяни лише обіцяли платити.

У вересні окупанти оголосили “евакуацію” з Ізюма, проте втекли без колаборантів, а підсудний ще і втратив частину ноги через мінно-вибухову травму. Також підсудний звинуватив своїх колишніх колег у наклепі.

Що розповіли свідки

Колишні колеги підсудного розповіли, що їм було відомо про те, що чоловік перейшов на бік росії. Він також пропонував їм вчинити аналогічно, проте вони відмовились. Після цього до них з обшуками прийшли російські окупанти.

Мати підсудного заявила, що нібито окупанти примусили її сина до співпраці. Сусідка родини додала, що вона не бачила слідів побоїв на чоловіку після візитів до нього росіян.

Вирок суду

Суд проаналізував матеріали справи та визнав його винним за ст. 111 ч. 2 КК України. Його засудили до 15 років позбавлення волі, його також позбавили звання “старшого лейтенанта поліції”.

Зраджував Україну за їжу

Раніше ми писали: Масована ракетна атака 15 лютого: ворог бив по об’єктах інфраструктури, є постраждалі – все, що відомо (фото)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×