Купити квартиру в Дніпрі

За 5 хвилин можуть вбити людину: ворог використовує гранати з отруйним газом

ворог використовує гранати з отруйним газом

Російські війська почали частіше використовувати хімічну зброю на фронті, зокрема, новий вид гранат з отруйними речовинами.  Про це повідомив  представник Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки капітана Андрій Рудик під час брифінгу в Military Media Center, передає НСН.

За 5 хвилин можуть вбити людину: ворог використовує гранати з отруйним газом

“У грудні вперше зафіксовано застосування гранати РГ-Во. Ця граната містить хлорацетофенон – речовина задушливої дії, заборонена Женевським протоколом про застосування на війні задушливих, отруйних або інших подібних газів”, – розповів Рудик.

У Центрі досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки припускають, що в разі потрапляння в приміщення або бліндаж достатньо п’яти хвилин, аби вбити там людей.

Зазначається, що досліджений зразок виготовлений у 2023 році на заводі, який працює ще з часів Радянського Союзу.

 ворог використовує гранати з отруйним газом

“Таким чином, у 2017 році росія збрехала про виконання взятих на себе зобов’язань відповідно до Конвенції про заборону хімічної зброї 1993 року. Згідно з якою мала знищити саму зброї та виробничі потужності, де вона виготовлялася”, – наголосив представник Центру.

Він припускає, що зараз росія намагається вивчати реакцію світової спільноти, аби згодом розширити номенклатуру використання хімічної зброї.

Варто зазначити, що лише у грудні 2023 року було зафіксовано 81 такий випадок використання газових гранат. Загалом з початку повномасштабного вторгнення відомо про 626 випадків хімічних атак проти українських захисників.

Раніше ми писали: Сотні випадків: де росіяни застосовують хімічну зброю проти ЗСУ – аналітики

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×