Купити квартиру в Дніпрі

Вкрали у переселенців майже півмільйона гривень: викрито злочинців

Правоохоронці викрили двох аферистів, які ошукали понад півсотні переселенців і вкрали в них понад 400 тисяч гривень. Про це повідомила Національна поліція України, передає НСН.

Вкрали у переселенців майже півмільйона гривень

Зазначається, що до поліції Києва звернулися представники одного з державних банків, які повідомили, що невідомі особи, представляючись співробітниками фінансової установи, вчиняють шахрайські дії щодо клієнтів, – знімають гроші з їхніх рахунків.

“Підозрюваними виявилися жителі Запоріжжя – 28-річний чоловік і 42-річна жінка”, – розповів начальник відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Києва Євген Черняховський.

За його словами, співучасники створили фейковий фішинговий сайт за аналогом одного з відомих державних банків, а далі під виглядом працівників цього банку підшукували в Telegram-каналах переселенців і пропонували отримати нібито фінансову допомогу від іноземних партнерів.

Загалом підозрювані зняли з рахунків громадян більше 400 тисяч гривень.

Що їм загрожує

Під час обшуків за місцями їхнього проживання слідчі вилучили блокноти з чорновими записами, документацію, що засвідчує їхню злочинну діяльність, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та сім-картки. Тривають заходи щодо встановлення інших учасників злочину, а також потерпілих.

Слідчі поліції Києва повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні шахрайства. Санкція статті передбачає від 3 до 5 років ув’язнення.

Вкрали у переселенців майже півмільйона

Вкрали у переселенців майже півмільйона

Раніше ми писали: Вивозили ухилянтів на “швидких”: викрито злочинну схему в Одеській області – СБУ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×