Купити квартиру в Дніпрі

У ВМС назвали кількість російських ракетоносіїв в Азово-Чорноморському регіоні

кількість російських ракетоносіїв

Корабельне угруповання Чорноморського флоту РФ досі досить серйозно представлене в Азово-Чорноморському регіоні. Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, передає НСН.

У ВМС назвали кількість російських ракетоносіїв в Азово-Чорноморському регіоні

«Угруповання Чорноморського флоту РФ досі досить серйозно представлене в Азово-Чорноморському регіоні. Це 10 ракетоносіїв, серед яких – 3 підводні човни, 2 ракетні катери, кілька патрульних кораблів тощо. Так само 5 великих десантних кораблів залишаються в строю, 4 перебувають у ремонті після пошкоджень», – сказав Плетенчук.

Водночас він зазначив, що Україна вразила 27 кораблів РФ разом із субмариною. З них 14 – помітні і серйозні одиниці різних класів – це великі десантні кораблі, ракетні катери, патрульний корабель.

За його словами, пошкодженими на ремонті зараз залишаються 15 одиниць.

«Тобто від загальної чисельності – 80 одиниць, можна сказати, що третина знищена і досить багато пошкоджено», – зауважив речник ВМС.

Також Плетенчук поінформував, що вчора у Чорному морі взагалі не було присутності російських бойових кораблів. За його словами, вони вимушені знаходитися у східній частині Чорного моря, використовуючи для цього військово-морську базу у Новоросійську, розосереджуючи свої кораблі між портами Сочі – Туапсе. Речник ВМС зазначив, що озвучуються також плани РФ щодо розміщення російських кораблів в Абхазії.

Плетенчук зауважив, що присутність російських кораблів у севастопольських портах зведена до мінімуму.

«Іноді туди заходять деякі одиниці. Все одно більшість кораблів були вимушено передислоковані саме у східну частину Чорного моря», – додав він.

Раніше ми писали: Скільки росіян перебуває на окупованих територіях України – ГУР

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×