Купити квартиру в Дніпрі

Що буде легше повернути Крим чи Донбас – відповідь Буданова

повернути Крим чи Донбас

В Україні вже сімсот двадцять третю добу триває повномасштабна війна. Глава ГУР МО Кирило Буданов розповів, що буде легше повернути Крим чи Донбас, передає НСН.

Що буде легше повернути Крим чи Донбас

За словами Кирила Буданова, повернути Донбас буде набагато важче.

Повідомляється, що таку думку спричинила наявність безперервної лінії постачання. Мовиться, що окупаційні війська можуть отримати доступ до неї з будь-якого боку.

“Всі, хто колись володів Кримом, голосно і чітко заявляли, що Крим – це неприступна фортеця. І абсолютно всі втратили цю фортецю, так само як Україна десять років тому”, – заявив Буданов.

Крім того, він нагадав, що сьогодні росіяни все ще мають сухопутний коридор до Криму.

За словами Буданова, Кримський міст ще стоїть, але жити йому залишилося недовго. Для цього необхідно вирішити два стратегічні завдання. Потрібно відрізати сухопутний коридор і зруйнувати Кримський міст.

Він також твердо переконаний в тому, що росія не наважиться використати ядерну зброю, якщо втратить Крим.

Як зазначив посадовець, решта – лише питання часу, півострів буде повернуто. Втім, ситуація із Донецькою областю, на жаль, набагато складніша.

“Ті, хто побоюється ескалації, кажуть, що якщо росія зрозуміє, що втратить Крим, то може почати ядерну ескалацію. Ви очікуєте, що я закричу “ай”, коли почую ці слова? Приводів для застосування ядерної зброї було вже дуже багато, можливо, десятки. І що з того”, – наголосив начальник ГУР.

Він додав, що у російській доктрині ядерна зброя розглядається як “засіб стримування”. Це те, чого всі бояться і на чому всі спекулюють. Водночас для росії застосування ядерної зброї обійдеться набагато дорожче, ніж її незастосування.

Раніше ми писали: Чому наступ російських військ не можна недооцінювати – пояснення ЗСУ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×