Купити квартиру в Дніпрі

Як шахраї крадуть гроші з банківських карток: після яких повідомлень зникають кошти

крадуть гроші з банківських карток

Зараз шахраї активно крадуть гроші з банківських карток українців. Вони пропонують нібито допомогу в тяжкій ситуації або ж повідомляють про нарахування особі грошової допомоги, яку та не оформлювала.

Про це розповіли у Міністерстві соціальної політики, передає НСН.

Як шахраї крадуть гроші з банківських карток

У Міністерстві зазначили, що основний спосіб протидії шахрайству – нікому не повідомляти свої банківські дані. Йдеться про:

  • тризначний номер на обороті банківської картки та пін-коді до неї;
  • пароль до інтернет-банкінгу;
  • коди банків та мобільних операторів;
  • паролі до електронної пошти, акаунтів у соцмережах та облікових записах.

крадуть гроші з банківських карток

Суть другого способу, зазначається, полягає в тому, що не варто переходити за незнайомими та підозрілими посиланнями. А тим більше не вводити на сторінках, куди вони ведуть, реквізити платіжних карток.

Третій спосіб – слід перевіряти, чи дійсно ви користуєтеся офіційним застосунком банку. Загалом же для перевірки посилань та сайтів скористайтесь сервісом CheckMyLink.

крадуть гроші з банківських карток

Як розпізнати шахраїв

Також розкривається суть четвертого методу – вирахувати шахраїв можна з того, як вони формулюють свої повідомлення з проханням передачі особистих даних. Так, у “сповіщеннях” про нарахування грошової допомоги вони обов’язково наголосять, що для її зарахування на рахунок їм необхідні ваші пін-код або пароль від інтернет-банкінгу. Хоча насправді ці дані для таких операцій не потрібні.

крадуть гроші з банківських карток

Втім, визнають у Мінсоці, іноді обман виглядає дуже переконливо – і можливість стати жертвою велика. Вихід – у застосуванні п’ятого способу: перевіряти всю описану інформацію про допомогу/виплату в офіційних джерелах.

“Якщо оформлювали соціальну грошову допомогу, чекайте на сповіщення про нарахування у додатку вашого банку або на порталі чи в застосунку Дія. Крім того, всю необхідну інформацію знайдете на сайті Мінсоцполітики”, – зазначили там.

крадуть гроші з банківських карток

Раніше ми писали: Нова грошова допомога українцям: до 18 лютого треба подати заявку

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×