Купити квартиру в Дніпрі

Чи звільняє ухилянта умовний термін від мобілізації – відповідь Нацполіції

умовний термін від мобілізації

Заступник голови Національної поліції Максим Цуцкірідзе в інтерв’ю “Цензор.НЕТ” розповів, чи звільняє ухилянта умовний термін від мобілізації. Передає НСН.

Чи звільняє ухилянта умовний термін від мобілізації

Військовозобов’язані, які отримали умовні покарання, все одно підлягають мобілізації в Україні. Лише у випадку повторного вчинення подібного злочину можуть застосовувати реальний термін покарання.

За словами Цуцкірідзе, коли суд обирає умови відбування такого покарання для ухилянта, то він керується тим, що цей чоловік є потенційним військовим ЗСУ.

“Це залежить від того, яким чином прописано в рішенні суду відбування умовного терміну. Я думаю, що під час винесення такого рішення суд керується тим, що це в майбутньому потенційний військовий ЗСУ. І виносить рішення таким чином, щоб все ж таки можливість служити в нього була”, — зауважив Цуцкірідзе.

Чи може служити чоловік, маючи підозру

Правоохоронець додав, що навіть якщо чоловік має досудове розслідування, то це не є приводом не служити в армії. Проте необхідно розглядати запобіжний захід, який було обрано під час розслідування та чи не буде він обмежувати військовозобов’язаного в пересуванні.

“У нас є випадок, коли ми встановили за запитом наших міжнародних колег осіб, відносно яких ведуться слідчі дії в одній з країн Балтії. Декілька років тому там було здійснено викрадення людини з вбивством. Фігуранти справи — наші громадяни. Так от один з них, як встановлено, знаходиться на передовій. Він дав показання і підтвердив, що до цього злочину причетні ще дві особи, які віддали життя, воюючи за нашу країну”, — пояснив Цуцкірідзе.

За словами посадовця, цей чоловік й надалі продовжує служити на одному з найскладніших напрямків фронту. Йому було вручено підозру, проте запобіжний захід не обирали.

Раніше ми писали: Хто вважається ухилянтом: є декілька факторів – пояснення адвоката

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×