Купити квартиру в Дніпрі

Чи будуть відновлювати Бахмут – заява Шуляк

Чи будуть відновлювати Бахмут

Через дуже високий ступінь руйнувань внаслідок агресії РФ, в Україні є населені пункти, які не будуть відновлюватись. Але, є міста, містечка і села, які вкрай важливо відбудувати. Про це повідомила голова комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, очільниця партії “Слуга народу” Олена Шуляк, передає НСН.

Чи будуть відновлювати Бахмут – заява Шуляк

“Такі знакові міста, як Бахмут, — не просто населені пункти на карті України, вони — історія про нас як незалежну країну. Мало того, вони — фортеця і, взагалі, символ української боротьби за незалежність, адже саме в боях за них ми продемонстрували, чого ми прагнемо і чому не здаємося. Тому їх необхідно відбудовувати, скільки б це не коштувало”, — зазначила Шуляк.

За її словами, відбудова знищених війною населених пунктів, де б вони не розташовувалися, не може відбуватися, виходячи тільки зі статистики руйнувань. Громади мають зробити комплексний аналіз для початку відновлення.

285959 2023 04 15T122323Z 453764617 RC20F0A8PD15 RTRMADP 3 UKRAINE CRISIS BAKHMUT new 960x380 0

“Ми не хочемо, щоб відновлення відбувалося тільки за статистикою: якщо зруйновано 100 будинків та 20 дитячих садочків, то стільки ж треба й відновити. Найперше, потрібно проаналізувати економічну ситуацію. Наприклад, частина бізнесу переїхала з таких територій і частина не повернеться, якісь підприємства закрилися. Це треба враховувати, щоб не сталося так, що у відбудованому місті немає стійкої економіки та робочих місць. Плюс потрібно розуміти, скільки людей залишилося, скільки планує повертатися до зруйнованого міста, скільки вже оселилося в інших містах та не повернуться”, — підсумувала вона.

Додамо, що з 15 липня 2023 року власники повністю знищеного в результаті збройної агресії РФ житла мають змогу подати заяву на компенсацію в електронній формі через портал “Дія”. Це другий етап державної програми “єВідновлення”. Він  передбачає можливість отримання грошової компенсації для фінансування будівництва будинку садибного, садового чи дачного типу, а також надання житлових сертифікатів на придбання нового житла.

Раніше ми писали: Каховське водосховище треба відновлювати, але питання, в якій формі – інтерв’ю з інженером

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×