Купити квартиру в Дніпрі

Жорсткий проект резолюції МАГАТЕ – Росію закликають вийти із ЗАЕС

В резолюции МАГАТЭ призывают Россию покинуть территорию Запорожской АЭС

Росію закликають вийти із ЗАЕС та повернути контроль над захопленими ядерними об’єктами «компетентним органам»

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) закликає Росію вивести війська та персонал із захопленої Запорізької АЕС, а також припинити бойові дії в районі станції та інших ядерних об’єктів України.

Такі вимоги містить підготовлена Польщею та Канадою резолюція, яка має бути представлена наступного тижня перед зустріччю Ради спостерігачів ООН за ядерною безпекою. З її проектом ознайомилося агентство Reuters. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті ZN,UA

Жорсткий проект резолюції МАГАТЕ – Росію закликають вийти із ЗАЕС

«Рада висловлює жаль з приводу постійних агресивних дій Російської Федерації щодо ядерних об’єктів в Україні, включно з триваючою присутністю російських військ і персоналу «Росатому» на Запорізькій атомній електростанції», – йдеться в документі.

Резолюція також містить заклик до РФ «негайно припинити всі дії проти і на Запорізькій АЕС, а також на всіх інших ядерних об’єктах в Україні». І вимогу передати «повний контроль за всіма ядерними об’єктами в межах міжнародно визнаних кордонів України компетентним органам».

У резолюції також йдеться про те, що Рада «наголошує» на нещодавньому заклику голови МАГАТЕ Рафаеля Гроссі до створення «захисної зони ядерної безпеки» навколо Запорізької АЕС.

Гендиректор МАГАТЕ засудив обстріли Запорізької АЕС

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×