Купити квартиру в Дніпрі

Затримано керівницю МСЕК з Хмельниччини, у якої знайшли 6 млн доларів – яке покарання їй загрожує

Затримано керівницю МСЕК з Хмельниччини, у якої знайшли 6 млн доларів – яке покарання їй загрожує

ДБР затримало керівницю МСЕК з Хмельниччини, яка незаконно збагачувалося на ухилянтах. Яке покарання їй загрожує.

Про це розповідають “Новини України – НСН” з посиланням на Державне бюро розслідувань.

Працівники ДБР затримали та повідомили про підозру у незаконному збагачені керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи. Під час обшуків у неї та її родичів знайшли лише готівкою майже 6 мільйонів доларів США у різних валютах.

Нагадаємо, 3 та 4 жовтня 2024 року, правоохоронці у межах розпочатого кримінального провадження щодо незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути військової служби, провели низку обшуків у службових кабінетах та за місцем проживання посадовиці та її близьких родичів.

У керівниці МСЕК в робочому кабінеті було виявлено 100 тис. доларів США, а також низку підроблених медичних документів, списки «ухилянтів» із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Затримано керівницю МСЕК з Хмельниччини, у якої знайшли 6 млн доларів  – яке покарання їй загрожує

Затримано керівницю МСЕК з Хмельниччини, у якої знайшли 6 млн доларів  – яке покарання їй загрожує

Крім того, вдома у посадовиці та її родичів працівники ДБР знайшли майже 5 млн 244 тис. доларів США, 300 тис. євро, понад 5 млн грн, брендові прикраси та коштовності. Правоохоронці знаходили гроші у квартирі практично в кожному куточку – у шафах, шухлядах, нішах. Також вилучено документи, які підтверджують незаконну діяльність посадовці та відмивання нею грошей через різні бізнес-проєкти.

Під час слідчих дій посадовиця намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйоном доларів через вікно.

Також, правоохоронці виявили, що родині топчиновниці належать чималі статки. Серед іншого, вони володіють 30 об’єктами нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, 9 елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн грн, готельно-ресторанним комплексом на майже 3 тис. м2 в одному із парків Хмельницького. За кордоном у їхній власності нерухоме майно в Австрії, Іспанії та Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також «накопичила» майже 2,3 млн доларів США.

Всі ці статки вона не внесла до свої щорічної декларацій осіби, уповноваженої на виконання функцій держави.

123

Наразі керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи повідомлено про підозру у незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК України). Вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає позбавлення волі до 10 років з конфіскацією усього майна.

Досудове розслідування триває.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Ще новини України: Гроші ховали в шухлядах, а потім кидали сумками через вікно: керівниця МСЕК та її син «заробили» 6 млн доларів на ухилянтах

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу