Купити квартиру в Дніпрі

Які аналоги біорозкладним пакетам запропонують в супермаркетах АТБ

аналоги біорозкладним пакетам в АТБ

В Україні з 1 лютого безкоштовні поліетиленові пакети у супермаркетах стали платними, а з 10 березня вони будуть повністю заборонені для продажу. Які аналоги для пакування запропонують клієнтам АТБ

Мережа супермаркетів АТБ поки що перейшла на біорозкладні пакети з кукурудзяного крохмалю, а з березня запустить в обіг паперове пакування. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA

На сьогоднішній день покупці АТБ можуть придбати такі пакети:

  • крохмальні, повністю біорозкладні (розмір 240х420 мм) за ціною 1,60 грн за штуку;
  • багаторазові еко-сумки на кшталт “майки” з матеріалу спанбонд бежевого та темно-зеленого кольору (розмір 250х420 мм) за ціною 3,70 грн.

аналоги біорозкладним пакетам в супермаркетах АТБ

Тонкі поліетиленові пакетики для пакування також продаються в АТБ у овочевому відділі. Проте після 10 березня вони зникнуть.

Замість пластикового пакування супермаркети повинні надати покупцям крохмальні та паперові аналоги, які, за новим законом, мають бути безкоштовними.

Експерти прогнозують, що впровадження паперових та крохмальних пакетів призведе до незначного, але все ж зростання цін на продукти харчування, оскільки вартість нового пакування продавці включать у цінники на товар.

Крохмальні пакети є повністю біорозкладними протягом 12 місяців при поміщенні в грунт і не завдають шкоди навколишньому середовищу. Необхідні умови для повного розкладання такого виду упаковки – це волога, СО2 та біомаса. Максимальна вага, яка може витримати такий пакет, – 7 кг.

Одночасно з переходом на біорозкладні пакети АТБ пропонує своїм покупцям купувати екосумки багаторазового використання, які можна знайти на касах супермаркетів.

В Україні з’являться аналоги пластиковим пакетам — яка буде ціна

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×