Купити квартиру в Дніпрі

Як закінчити навчальний рік в умовах воєнного стану – рекомендації у МОН

як закіняити навчальний рік в умовах воєнного стану

Міносвіти рекомендувало коледжам та університетам в умовах воєнного стану для студентів невипускних курсів перенести частину освітніх компонентів на наступний навчальний рік


Про це йдеться у листі Міністерства освіти та науки. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Волинь POST.

У відомстві рекомендували вишами внести зміни до індивідуальних навчальних планів студентів невипускних курсів

як закінчити навчальний рік в умовах воєнного стану

“Шляхом ухвалення рішень про перенесення частини освітніх компонентів, які не можуть бути виконані в дистанційному або змішаному форматі або для цього неможливо створити необхідних умов з урахуванням ситуації в конкретному закладі освіти, на наступні періоди навчання. У разі крайньої необхідності вважаємо можливим достроково завершити 2021/2022 навчальний рік для цієї категорії здобувачів освіти”, – зазначили у Міністерстві освіти.

Натомість випускникам навчальних закладів слід забезпечити виконання навчального плану. Крім того, студентам необхідно провести атестацію і видати документи про здобуття вищої освіти.

Зазначається, що зробити це потрібно або у традиційному форматі, або дистанційно.

“У виключних випадках у разі неможливості здобувачем освіти оформити бакалаврську роботу провести атестаційний іспит”, – рекомендували у Міністерстві освіти.

У МОН нагадали: керівники закладів освіти несуть персональну відповідальність за провадження освітньої діяльності в закладі освіти та мають надавати максимальне сприяння здобувачам освіти, які зі зброєю в руках встали на захист України.

Як оплачувати комунальні послуги під час воєнного стану

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×