Купити квартиру в Дніпрі

Як оплачувати комунальні послуги під час воєнного стану

як оплачувати комунальні послуги під час воєнного стану

Незважаючи на війну, сплачувати комунальні послуги все одно треба. Однак пеня на них не нараховуватиметься. Як оплачувати комуналку під час воєнного стану

Воєнний стан не звільняє громадян від плати за комуналку. Уряд не оголошував ніяких змін в системі комунальних платежів.

Про те, як мають українці сплачувати за комуналку під час воєнного стану, розповіла виданню segodnya засновниця ГО “УПС Життя в моєму місті” Христина Ненно. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

як оплачувати комунальні послуги під час воєнного стану

Уряд не робив ніяких розпоряджень щодо оплати комуналки. Можливо згодом громадянам будуть зроблені якісь послаблення, однак наразі їх немає. Отже, платити за комунальні послуги все одно треба. Щоправда, якщо немає змоги їх оплачувати, то можна тимчасово не платити: пені і штрафів за несплату не буде.

“Це воєнний стан, усе заморожено – пені не буде. Нехай думають, як вижити, допомогти військовим і відбудувати країну”, – висловила свої міркування Ненно.

У компанії Нафтогаз підтвердили, що офіційної інформації щодо сплати комуналки не мають. Однак рекомендують громадянам за можливості оплачувати комунальні послуги. Все одно за них доведеться розрахуватися згодом, але тоді накопичиться велика заборгованість і платити буде важче.

Водночас, пеня за прострочену комуналку зараз не передбачена. Її було скасовано ще у зв’язку з карантином. А він в Україні досі діє.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×