Купити квартиру в Дніпрі

Військовослужбовці мають право на 5 видів відпустки після мобілізації – подробиці

Військовослужбовці мають право на 5 видів відпустки після мобілізації - подробиці

Військовослужбовці можуть взяти п’ять видів відпустки після мобілізації. Як це зробити.

Після мобілізації військовослужбовець має можливість взяти п’ять видів відпусток. Найбільша — щорічна відпустка, яка триває 30 днів.

Щоправда фахівці АрміяInform наголошують, що взяти безперервно можна не більш ніж 15 днів. Вони зазначають, що вимоги відслужити пів року перед тим як взяти відпустку, немає в ЗСУ, на відміну від цивільного життя. Про це розповідають “Новини України – НСН”.

Військовослужбовці мають право на 5 видів відпустки після мобілізації – подробиці

Військовослужбовці мають право на 5 видів відпустки після мобілізації - подробиці

Після мобілізації перший місяць триває загальновійськова підготовка. Потім все залежить від підрозділу, куди потрапить мобілізований, адже графік відпусток вже наймовірніше розписаний. Можливість отримати відпустку багато в чому залежить від комплектації підрозділу тощо.

Також мобілізованому доступна відпустка за сімейними обставинами. Цей вид відпустки триває до 10 днів. Він надається зі збереженням виплати грошового забезпечення. Обставини, які вимагають присутності мобілізованого вдома, вказуються у спеціальному рапорті. Зазначимо, що у наданні відпусток може бути відмовлено з різних причин.

За знищену техніку можна отримати загалом 15 днів відпустки за рік. Серед інших відпусток: відпустки на лікування (після поранення чи через хворобу, тривалість встановлює лікар, але менш як 12 місяців) та відпустки після звільнення з полону.

Ще новини України: Залужний виступає проти мобілізації українців, яким немає 25 років – подробиці

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу