Купити квартиру в Дніпрі

В Україні запущено загальну мобілізацію: основні правила та нюанси отримання повісток

В Україні запущено загальну мобілізацію: основні правила та нюанси отримання повісток

Згідно з чинним українським законодавством, у країні запущено загальну мобілізацію. Названо категорії населення, які можуть бути призвані на військову службу, а також нюанси отримання повісток

В Україні оголошено військовий стан, відповідно до цього запущено програму з мобілізації. Президент України Володимир Зеленський 3 березня 2022 року підписав ухвалений Верховною Радою Закон “Про мобілізацію”. Згідно з документом, загальну мобілізацію в Україні проведуть у чотири етапи протягом 90 днів з дня набрання чинності законом.

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA. 

В Україні запущено загальну мобілізацію

Варто відзначити, що місце та час, коли українським громадянам можуть вручити повістку, законом не встановлено. Це означає, що чоловіки призовного віку можуть отримати повістку до армії на блокпосту, на робочому місці або просто на вулиці.

Законом встановлено уповноважені особи, які можуть вручати повістки в період загальної мобілізації, до них належать працівники військових комісаріатів, органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади, а також посадові особи територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Доставляти громадян, які підлягають мобілізації, до територіальних центрів комплектування військовозобов’язаних можуть працівники органів Національної поліції.

Важливо пам’ятати, що громадяни України, які відмовляться з’явитися за адресою, вказаною на порядку денному, несуть кримінальну відповідальність.

Кого не призвуть до армії у разі війни — мобілізація в Україні

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×