Купити квартиру в Дніпрі

В Україні спростили процес оформлення пенсії при втраті годувальника

процедуру оформления пенсии по утрате кормильца упростили

В Україні змінюється процес оформлення пенсії Зокрема, пенсія при втраті годувальника тепер призначатиметься за іншою процедурою. Процес її оформлення вирішили спростити

Як тепер відбуватиметься оформлення пенсії при втраті годувальника, розповіла голова Мінсоцполітики Марина Лазебна. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA

Вона, насамперед, нагадала, що на таку пенсію мають право не лише неповнолітні діти, які втратили годувальників (найчастіше це один із батьків), а й повнолітні українці віком від 18 до 23 років, які продовжують після школи навчатися стаціонарно.

В Україні спростили процес оформлення пенсії при втраті годувальника

Багатьом неповнолітнім українцям, які отримують пенсію при втраті годувальника, найближчими місяцями виповниться 18 років. Проте вони після школи продовжують навчатись у коледжах, ПТУ та університетах. У такому разі вони мають право отримувати цю пенсію і надалі. Але для продовження виплат їм слід подати довідку зі свого навчального закладу про те, що вони там навчаються.

Однак зараз представити таку довідку непросто, а часом навіть це пов’язано із цілком реальним ризиком для життя.

“Також, на жаль, через військові дії отримувачів пенсії при втраті годувальника може стати більше, у тому числі серед дітей віком від 18 до 23 років. Призначатимуться нові пенсії. Для їх призначення також потрібна відповідна довідка. Зрозуміло, що зараз отримати таку довідку часто фізично неможливе, або її отримання є зайвим ризиком для дитини”, – каже Марина Лазебна.

Отож, уряд вирішив звільнити студентів від необхідності подавати такі довідки. Пенсійний фонд сам займеться збором необхідних документів для одержувачів пенсії при втраті годувальника, яким вже виповнилося 18 років. Пенсійний фонд братиме відомості про те, чи є вони студентами денної форми навчання, з Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Як подати заявку на оформлення пенсії під час війни

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×