Купити квартиру в Дніпрі

В Україні хочуть запровадити безумовний дохід – щомісячна виплата для усіх громадян

В Україні хочуть запровадити безумовний дохід - щомісячна виплата для усіх громадян

В Україні розглядають питання щодо запровадження щомісячної виплати певної суми грошей для всіх громадян. Її виплачуватимуть усім без винятку. Цей безумовний дохід населення буде розрахований на тривалий термін

Про можливість такої виплати розповів радник президента України з економічних питань Олег Устенко.
Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Безумовний дохід для населення – це певна грошова сума, яка виплачуватиметься кожному українцю щомісяця – незалежно від його матеріального становища і від того, чи працює він десь чи ні. Ці гроші не потрібно буде повертати та відпрацьовувати. Вони просто щомісяця виплачуватимуться кожному українцю за правом громадянства.

В Україні хочуть запровадити безумовний дохід

Олег Устенко каже, що можливість таких виплат розглядалася ще до війни. Однак тоді вона не знайшла широкої підтримки у представників влади. Тепер же багато хто схиляється до того, що така виплата буде в Україні потрібна і, головне, можлива.

“Розглядається можливість запровадження так званого безумовного доходу для населення протягом тривалого часу — те, що обговорювалося до війни, але не знаходило підтримки, зараз воно має працювати і працюватиме. Це питання не просто розглядається, ми вже маємо розуміння, куди рухатися в цьому напрямі”, – поділився Устенко.

При цьому ні щодо величини “тривалого часу”, ні щодо розміру безумовного доходу, ні щодо можливої дати запровадження такої виплати, радник президента нічого не повідомив. Найімовірніше, що влада сама ще не знає, коли і як це буде здійснено.

Крім того, Олег Устенко розповів про підтримку підприємців. Він каже, що інвестори готові знову зайти до України. Однак їм потрібен сигнал про те, що їхнім грошам ніщо тут не загрожує. Таким сигналом може бути мир у нашій країні.

До того ж влада розраховує, що гроші на відновлення української економіки буде зобов’язана дати переможена Росія. Однак поки що про це рано говорити.

В Україні планують запровадити картки на продукти харчування — подробиці

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×