Купити квартиру в Дніпрі

Що потрібно знати українським автомобілістам про ПДР у Польщі

ПДД в Польше для украинских автомобилистов

Близько 2 мільйонів українців через вторгнення в Україну російські війська виїхали до Польщі. Багато хто – на автомобілях. Сьогодні ми розповімо про те, що потрібно знати українським автомобілістам про ПДР у Польщі

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA. 

Насамперед, врахуйте, що у Польщі у водія мають бути: ID-картка (паспорт), “права”, техпаспорт, поліс страхування цивільно-правової відповідальності.

У Польщі водії повинні щороку завжди включати ближнє світло фар, створювати “коридор життя” для автомобілів екстрених служб, дотримуватися безпечної дистанції з транспортним засобом, який їде попереду, пропускати пішоходів, що виходять на пішохідний перехід, а також дотримуватися правила почергового виїзду машини з кожної смуги.

Що потрібно знати українським автомобілістам про ПДР у Польщі

Якщо у водія з собою немає посвідчення водія, то його чекає штраф на суму від 1000 злотих. За перевищення швидкісного режиму штраф становить від 50 до 2500 злотих.

У Польщі, як і в Україні, передбачається серйозне покарання за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння (більше 0,5 проміле). Штраф – від 50 до 30 000 злотих, а також позбавлення прав водія на строк до 3 років.

За використання телефону під час керування автомобілем у Польщі загрожує штраф у 500 злотих, а за непристебнутий пас безпеки штрафують на 100 злотих.

Корисні поради для біженців у Польщі – все, що потрібно знати про статуси, навчання, зв’язок

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×