Купити квартиру в Дніпрі

Що може бути з виплатою пенсії під час війни

що буде з виплатою пенсії в умовах воєнного стану

Верховна рада вранці 24 лютого на позачерговому засіданні ввела воєнний стан в Україні. Що буде з виплатою пенсії в умовах нового режиму

Виплата пенсій та соціальної допомоги громадянам України, незважаючи на складності воєнного періоду, триватиме. Соціальні виплати отримуватимуть не лише мешканці неокупованої території, а й біженці, які опинились на території, підконтрольній Україні. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Для своєчасного та повного забезпечення соцзахисту населення силами Мінсоцполітики, Національної соціальної сервісної служби та Пенсійного фонду створено координаційний штаб. Він займатиметься забезпеченням пенсій та інших соціальних виплат в умовах воєнного стану.

що буде з виплатою пенсії в умовах воєнного стану

Штаб уже почав займатися збиранням інформації про біженців, які змушені були змінити місце проживання. Потрібно підрахувати, які фінансові ресурси знадобляться для виплати їм пенсій. Звичайно, їм потрібні будуть не тільки гроші, а й інша допомога. Тому до роботи штабу підключають громадські і благодійні організації, а також донорів.

Урядом буде створено інформаційно-координаційні гарячі лінії. Можна буде телефонувати за номерами: 15-45, 15-39, 15-47.

У Мінсоцполітики припускають, що можливі збої в роботі банківської системи. На цей випадок передбачено альтернативні способи виплати пенсій та інших соціальних допомог. Буде задіяна також Укрпошта, яка займатиметься виплатами переселенцям та іншим громадянам.

У п’ятницю, 25 лютого, Пенсійний фонд прозвітував щодо завершення виплати лютневих пенсій усім українцям, які отримують фінансування через банки. При цьому до 28 лютого продовжено доставку та виплату пенсій громадянам, які отримують гроші через Укрпошту. Їм доставляють гроші за місцем фактичного проживання.

Під час НС в Україні може бути обмежено рух громадян між областями

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×