Купити квартиру в Дніпрі

Путін використовує білоруську промисловість для тривалої війни в Україні – ISW

Путін використовує білоруську промисловість для тривалої війни в Україні – ISW

Путін прагне активізувати російський оборонно-промисловий комплекс для підтримки тривалої війни в Україні

Кремль має намір поглинути елементи оборонно-промислової бази Білорусі в рамках зусиль РФ із переозброєння російської армії для підтримки тривалої війни проти України.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє НСН

Так, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко під час зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним 17 лютого в Москві заявив, що аерокосмічна промисловість Білорусі готова виробляти штурмовики Су-25 для російських військових за підтримки російських технологій.

Також Лукашенко заявив, що білоруський державний Мінський автомобільний завод почав виробляти компоненти для російського КамАЗ (російський виробник важких вантажівок), і висловив готовність допомогти Росії виробляти електронні компоненти для заміни втраченого західного імпорту.

Путін використовує білоруську промисловість для тривалої війни в Україні

Путін використовує білоруську промисловість для тривалої війни в Україні – ISW

Крім того, Лукашенко заявив, що Білорусь на 100% виконує невизначені угоди про співробітництво в сфері оборони та безпеки, про які Білорусь і Росія домовилися «три місяці тому».

«Додаткові Су-25 і запчастини до вантажівок, швидше за все, не є критичним матеріалом для успіху довгострокових військових зусиль Росії. Незважаючи на заяви Лукашенка, Кремль може захопити білоруські заводи та переоснастити їх для виробництва критично важливої техніки, необхідної російській армії.

Росіяни також можуть спробувати перепрофілювати російські заводи, які зараз задіяні або обладнані для виробництва Су-25 і вантажівок, для виробництва більш необхідної техніки.

Раніше ISW оцінювало, що російські війська почали використовувати білоруські полігони та тренажери для навчання мобілізованих росіян, щоб компенсувати погіршений навчальний потенціал Росії. Схоже, що Кремль подібним чином включає елементи ОПБ Білорусі, щоб збільшити потужність російської оборони, оскільки президент РФ прагне активізувати російський оборонно-промисловий комплекс для підтримки тривалої війни з Україною», – йдеться у звіті ISW.

Ключові висновки ISW:

Кремль, ймовірно, включить елементи оборонно-промислової бази Білорусі до більших зусиль Москви переоснастити російську армію для підтримки тривалої війни проти України.

Лукашенко підтвердив, що Білорусь реалізувала більше союзних інтеграційних програм, відзначаючи прогрес у десятирічній кампанії тиску Кремля з метою офіційного оформлення російсько-білоруської союзної держави.

Здобутки Кремля в Білорусі підкреслюють, що імперіалістичні амбіції президента РФ виходять за межі України і що стримування російської загрози вимагає постійної уваги Заходу.

Міністерство оборони Росії підтвердило імена чотирьох командувачів військовими округами, завершивши повну зміну початкового командування російської армії з початку вторгнення в Україну.

Фінансист «групи Вагнера» Євген Пригожин, схоже, проводить інформаційний контрнаступ на звичайну російську армію.

Російські війська продовжували наступальні дії на лінії Сватове-Кремінна.

Російські війська продовжували наземні атаки в районі Бахмута, в районі Донецька – Авдіївки та на заході Донецької області.

Активність російських та українських військових поблизу Нової Каховки Херсонської області вказує на те, що російські сили, ймовірно, розгорнуті на позиціях біля берега Дніпра.

Міністерство оборони Великої Британії повідомило, що російські війська, ймовірно, зазнали до 200 тис. втрат з початку російського вторгнення в Україну.

Президент Росії 17 лютого підписав низку законів про інтеграцію окупованих територій у російські правові, економічні та адміністративні структури.

новини України

Новини України:

РФ може мобілзувати понад 200 тисяч військовослужбовців – новий наступ на Україну неминучий

Як окупанти можуть використати Білорусь у разі наступу по всіх напрямках — ДПСУ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×