Купити квартиру в Дніпрі

Окупанти влаштовують витоки газу у будинках Луганська, щоб забрати усіх чоловіків до армії (відео)

в ОРДЛО устраивают утечки газа чтобі забрать мужчин в армию

Російські окупанти влаштовують витоки газу багатоповерхівках Луганська, аби вигнати на вулицю чоловіків, які ховаються від мобілізації. Після цього забирають чоловіків до армії

Про це під час допиту в СБУ розповів військовополонений з Луганська, якого ворог мобілізував у квітні цього року. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті “Уніан”.

“В одному з багатоквартирних будинків зробили витік газу. Жінок та дітей окремо, а потім чоловіків – забрали до автобусів”, – розповів загарбник.

За словами полоненого, він був непридатним для служби, але хронічне захворювання судин не допомогло уникнути тотальної мобілізації.

Після призову загарбник став механіком-водієм БМП. Окупанти навчили його тримати автомат і відправили на бойове завдання: закріпитися в промзоні Сєвєродонецька.

“За першої ж нагоди “вояк” здався в полон. Каже, що не стріляв і звертається до земляків: “…ховайтеся, робіть, що хочете, але не йдіть на цю війну”. Наразі з ним працюють слідчі СБУ, щоб з’ясувати ступінь його причетності до злочинів проти України”, – зазначають в СБУ.

 

Примусова мобілізація до армії РФ в окупованих містах – як цього уникнути

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×