Купити квартиру в Дніпрі

Обстріли енергетики – окупанти можуть спровокувати надзвичайну ситуацію на АЕС

Обстріли енергетики - окупанти можуть спровокувати надзвичайну ситуацію на АЕС

Росіяни продовжують здійснювати обстріли енергетики України, які можуть спровокувати надзвичайну ситуацію на АЕС

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко, повідомляють “Новини України – НСН” з посилання на Bloomberg.

Подальші російські удари по енергомережі України можуть призвести до надзвичайної ситуації на одній із трьох робочих атомних електростанцій, які досі контролюються Києвом.

Галущенко заявив, що російські удари все більше наближають ядерні ризики до кордонів України з Європейським союзом.

“Вони точно знають, що роблять. Не випадково вони атакують підстанції, критично важливі для ядерної безпеки”, – сказав Галущенко.

Обстріли енергетики – окупанти можуть спровокувати надзвичайну ситуацію на АЕС

Обстріли енергетики - окупанти можуть спровокувати надзвичайну ситуацію на АЕС

Міністр пояснив, що підстанції забезпечують стабільність, регулюючи передачу електроенергії високої напруги. На відміну від викопних чи відновлюваних джерел, для роботи ядерних станцій потрібен постійний потік електроенергії для підтримки роботи систем безпеки.

Без цього паливо в активній зоні реактора може перегрітися, а це, своєю чергою, загрожує неконтрольованим і небезпечним викидом радіації.

В Україні є тисячі електропідстанцій, але під загрозою знаходяться десять ключових вузлів, пов’язаних з атомними станціями. Їхнє знищення може занурити країну в темряву та спровокувати радіаційну надзвичайну ситуацію.

Зауважимо, що останній наймасовіший удар по українській енергетиці був 26 серпня. Тоді окупанти атакували об’єкти у 15 областях України.

Ще новини України: Затримано заступника Міністра енергетики України на хабарі 500 000 доларів

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу