Купити квартиру в Дніпрі

Новий вид шахрайства з виплати 6500 грн. допомоги: як не втратити свої гроші

6500 грн допомоги - програю виплати скористалися шахраї

Багато українців, які втратили роботу під час війни, оформили заявку на отримання матеріальної допомоги 6500 грн. через єПідтримку, і зараз очікують на отримання коштів. Стало відомо, що цією ситуацією скористалися шахраї. Як не втратити свої гроші

Шахраї почали розсилати громадянам СМС-повідомлення про нібито нарахування допомоги від держави. Відкривати такі повідомлення на своєму смартфоні категорично не можна. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Текст повідомлення від шахраїв має такий вигляд: Vam narahovano Groshovadopomoga PB24 6500grn. Zarahuvatu: “посилання”.

Новий вид шахрайства з виплати 6500 грн. допомоги: як не втратити свої гроші

Головне, не переходити на посилання в повідомленні. Якщо на неї натиснути, користувача можуть переадресувати на шкідливий сайт, через який шахраї викрадуть його дані та отримають доступ до банківських рахунків, або завдадуть шкоди пристрою і потім вимагатимуть кошти за розблокування.

Тим українцям, які через “Дію” оформляли заявку на отримання 6500 грн від держави, мають отримати СМС-повідомлення про зарахування коштів від банку, в якому вони обслуговуються. Повідомлення про нарахування грошей не містить жодних посилань.

Українцям у період війни радять з обережністю ставитись до всієї інформації, яка приходить до них на смартфони. Не можна переходити за будь-якими сумнівними посиланнями, не перевіривши їх. У разі виникнення сумнівів, краще зателефонувати на гарячу лінію установи, від якої ви отримали повідомлення, та перевірити справжність отриманого повідомлення.

На що можна витратити 6500 гривень допомоги під час війни

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×