Купити квартиру в Дніпрі

НМТ-2025: Гришина у ВР запропонувала зменшити кількість предметів тестування

НМТ-2025: Гришина у ВР запропонувала зменшити кількість предметів тестування

Нардепи Освітнього комітету ВР України на засіданні одного з підкомітетів влаштували дискусію щодо того, чи варто залишати на НМТ-2025 чотири предмети. Народний депутат Юлія Гришина запропонувала зменшити цю кількість до трьох.

Про це членкиня Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина заявила під час засідання профільного комітету, передають “Новини України – НСН”.

Гишина додала, що українські школярі з року в рік все гірше складають вступний іспит, зокрема через освітні втрати.

Що вирішили нардепи щодо кількості предметів на НМТ

Гришина заявила, що українські школярі мають освітні втрати і це не сприяє тому, що учні стають сильнішими і мають кращі навчальні результати.

“Тому в мене таке є занепокоєння щодо того, чи доцільно продовжувати ці чотири предмети”, – додала вона.

Також Гришина розповіла про розгляд на засіданні Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій законопроєкту #12053 – “Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2025 року”.

НМТ-2025: Гришина у ВР запропонувала зменшити кількість предметів тестування

НМТ-2025: Гришина у ВР запропонувала зменшити кількість предметів тестування

За її словами, Комітет рекомендував залишити для наступної вступної кампанії минулорічні умови, що передбачають складання чотирьох предметів на НМТ, з яких  три  обов’язковии, а один – на вибір. Водночас МОН розглядало можливість впровадити п’ять предметів на НМТ у 2025 році.

Які є проблеми в українській освіті

При цьому Гришина акцентувала на таких чинних проблемах як освітні втрати та відтік абітурієнтів за кордон.

“Цьогоріч кількість вступників на бакалаврат до українських ЗВО скоротилася на третину порівняно з 2023 роком”, – додала нардеп.

Народна обраниця заявила, що у таких складних умовах основне завдання – зберегти українську систему освіти та наших дітей в цій системі. Натомість посилення вимог до правил вступу жодним чином не корелюється з досягненням цієї мети. Тож вона утрималася від голосування за цей законопроєкт.

Ще новини України: ВР може заборонити російську мову у школах – що відомо про новий законопроєкт

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу