Купити квартиру в Дніпрі

Найнебезпечніші багатоповерхівки в Україні – де не варто ховатися під час ракетного удару

самые опасные многоэтажки - где не стоит прятаться во время ракетного удара

Державна служба з надзвичайних ситуацій назвала найнебезпечніші багатоповерхівки, в яких не варто ховатися під час ракетного удару

У Державній службі з надзвичайних ситуацій вважають панельні будинки найнебезпечнішими під час ракетних обстрілів, а монолітні споруди – більш захищеними.

Про це розповів заступник керівника ДСНС у Київській області Богдан Данилюк. передає НСН з посиланням на Уніан.

“Найбільших руйнувань зазнають панельні будинки, оскільки вони складаються, як карткові будинки. Є випадки, коли під час обстрілу такого будинку люди виживали. Ці будинки, коли складаються, під ними залишається великий простір, то люди там можуть вижити. Якщо це цегляний будинок, якщо пішов ракетний обстріл і будинок руйнується, то він розпадається на такі дрібні матеріали, що там вижити дуже важко”, – сказав він

Найнебезпечніші багатоповерхівки в Україні - де не варто ховатися під час ракетного удару

Данилюк уточнив, що якщо людина не попала в епіцентр вибуху, а її просто привалило або заблокувало будівельними конструкціями, то можливі переломи, подряпини, струси головного мозку.

Він підкреслив, що під час повітряної тривоги потрібно ховатись в укриттях спеціально для цього створених.

“Якщо це населений пункт сільської місцевості, то у людей є свої місцеві льохи, в яких також можна сховатись”, – пояснив представник ДСНС.

Він зазначив, що якщо людина знаходиться під час прильоту посеред двох стін, то це збільшує шанси на життя.

Найнебезпечніші багатоповерхівки в Україні - де не варто ховатися під час ракетного удару

“Якщо це буде удар з боку фасадного будинку, то чим більше перегородок, тим більше ймовірність залишитись живим. В панельних будинках я взагалі не рекомендував би залишатися, у монолітних будинках дуже добре захищають ліфтові шахти, вони є повністю з моноліту, залізобетонні. Але все ж таки потрібно спускатись в укриття”, – підсумував Данилюк.

Загроза ракетного удару — онлайн-карта повітряних тривог в Україні

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×