Купити квартиру в Дніпрі

Коли відключення світла стануть менш тривалими – повідомив Денис Шмигаль

Коли відключення світла стануть менш тривалими – повідомив Денис Шмигаль

В Україні ситуація в енергетиці залишається дуже складною. Прем’єр-міністр Шмигаль повідомив, коли відключення світла зменшаться.

Денис Шмигаль розраховує, що ситуація в енергосистемі поліпшиться у двадцятих числах липня.

Про це розповідають “Новини України – НСН” з посиланням на Інтерфакс України.

“Тема, яка постійно в центрі уваги уряду – це енергетика. Ситуація залишається дуже складною. Через наслідки тотальних ворожих обстрілів і спеку погодинні відключення тривають. Водночас у двадцятих числах липня розраховуємо на поліпшення ситуації”, – сказав Шмигаль на засіданні уряду у вівторок.

За його словами, завершаться ремонтні роботи на деяких об’єктах генерації. Це допоможе збільшити потужність в енергосистемі та відключення будуть не такими тривалими.

Коли відключення світла стануть менш тривалими – повідомив Денис Шмигаль

Коли відключення світла стануть менш тривалими – повідомив Денис Шмигаль

Денис Шмигаль

“Також магістральним напрямом є розвиток децентралізованої генерації. Уряд розробив і вже частково запустив комплекс заходів, який стимулюватиме громадян і бізнес до енергетичної стійкості”, – додав він.

Водночас уряд розробив і вже частково запустив комплекс заходів, що стимулюватиме громадян та бізнес до енергетичної стійкості:

  • кредити для громадян під 0%, до 480 тис. грн, на 10 років для встановлення сонячних, вітрових установок та систем накопичення електроенергії.
  • пільгові кредити для малого й середнього бізнесу. До 150 млн грн, на строк до 10 років, під 5-7-9% річних для встановлення газової електрогенерації. На територіях, що межують із зоною бойових дій, процентна ставка знижується до 1-5% на перші два роки, а кредити на інвестиційні цілі з наступного року можна буде взяти під 5% річних.
  • кредити для ОСББ та ЖБК на суму до 5 млн грн. За рахунок цих коштів співвласники житла встановлять сонячні станції і теплові насоси. Потім держава в межах програми «ГрінДІМ» компенсує їм 70% витрат на проєкт.
  • кредити для великого бізнесу на 5-7 років під 14-16% річних, під заставу обладнання.
  • до Верховної Ради подані законопроєкти про скасування мита і ПДВ на ввезення енергетичного обладнання.

“Очікуємо, що не пізніше 25 липня усі ці механізми запрацюють на повну силу”, – додав прем’єр.

 Ще новини України: Українцям обіцяють роздати гроші на сонячні панелі і теплові насоси: хто може отримати

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×