Купити квартиру в Дніпрі

Коли проведуть вибори в Україні – відповідь Корнієнка

Коли проведуть нові вибори в Україні

Перший віце-спікер парламенту Олександр Корнієнко розповів, коли проведуть вибори в Україні. Він зазначив, що після закінчення війни буде потрібен час, щоб їх провести

Під час воєнного стану проводити вибори не можна. А після завершення війни провести вибори одразу буде важко.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів перший віце-спікер парламенту Олександр Корнієнко, повідомляє НСН

“Після завершення воєнного стану буде дуже важко відразу провести вибори. Треба якийсь невеликий перехідний період. І він може бути різний для різних територій”, – сказав він.

За його словами, наприклад, якщо Україна звільнить території, які окуповані давно – Донецьк, Луганськ, Крим – потрібно з’ясувати, якої країни там є громадяни, провести відповідні заходи з перевірки.

Після закінчення війни потрібен буде час, щоб провести вибори в Україні

Коли проведуть вибори в Україні – відповідь Корнієнка

“А що стосується територій, які були недавно окуповані – як, наприклад Херсонська область – там можна проводити національні вибори”, – додав він.

До того ж на думку Корнієнка, що стосується місцевих виборів, то треба попрацювати над законодавством, щоб убезпечитись від колаборантів, яких там багато, але не всі вони можуть потрапити під дію СБУ.

“Щодо місцевих виборів я би попрацював. З огляду на те, що ми напрацьовуємо, зокрема, з Радою Європи – дійсно, потрібен перехідний час після закінчення воєнного стану. Мова може йти про кілька місяців, звучав термін 4-5 місяців. Він спрямований на те, щоб упорядкувати ситуацію зі списками виборців. Дуже багато людей, що поїхали за кордон, внутрішньо переміщених осіб, загиблих”, – каже перший віце-спікер парламенту.

Тому, як резюмував Корнієнка, це все виклики наступних виборів. Незалежно від того, коли вони відбудуться, ці всі питання потрібно вже починати обговорювати і проводити принаймні дослідницьку роботу.

“Як проголосувати кільком мільйонам людей за кордоном – це справді питання, тому що це важко зробити на дільницях консульств. ЦВК і профільні міжнародні організації вже напрацьовують певні ідеї. Але давайте переможемо – тоді будуть вибори”, – підсумував він.

Джерело: РБК-Україна

Чи вистоїть Україна, якщо удари по енергосистемі повторяться — відповідь ОП

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×