Купити квартиру в Дніпрі

Які напрямки на фронті є зоною умовного затишшя – розповіли в ОУВ «Таврія»

Які напрямки на фронті є зоною умовного затишшя - розповіли в ОУВ «Таврія»

В ОУВ «Таврія» розповіли, які напрямки на фронті в Україні є зоною умовного затишшя і що цьому сприяє.

Гуляйпільський напрямок, Роботинський виступ Оріхівського напрямку та плацдарми Сил оборони на лівому березі Дніпра є, порівняно з іншими напрямками оборони, зоною умовного затишшя.

З чим саме це пов’язано, в ефірі «Суспільне Новини» пояснив речник ОУВ «Таврія» Дмитро Лиховій, передають «Новини України – НСН»

« Наші підрозділи вживають заходів для покращення тактичного положення, відновлюють деякі захисні позиції, деякі позиції відділень, деякі спостережні пункти. При цьому це стосується як Херсонської області лівобережжя Дніпра, наших плацдармів на лівому березі Дніпра, так і Оріхівського напрямку та Роботинського виступу, де також є певні успіхи в цьому плані», — повідомив він.

Натомість ворог не має на цих напрямках достатнього ресурсу для того, щоб здійснювати регулярні масовані атаки. Речник припустив, що це може бути частково пов’язане з Курською операцією Сил оборони України, однак зазначив, що подібна ситуація спостерігалася і до її початку.

Які напрямки на фронті є зоною умовного затишшя – розповіли в ОУВ «Таврія»

Які напрямки на фронті є зоною умовного затишшя - розповіли в ОУВ «Таврія»

Дмитро Лиховій

«Певна залежність є, хоча, якщо говорити про Херсонщину, то з лівого берега Дніпра росіяни забрали зовсім небагато підрозділів. Кілька військових організмів вони забрали із Запорізької області. Але, наприклад, у нас схожа кількість спостерігалась і місяць тому, ще коли не починалась Курська операція», — розповів Дмитро Лиховій.

Речник ОУВ «Таврія» зазначив, що минулого тижня в районі Дня прапора та Дня Незалежності було 3–4 доби, коли у Херсонській та Запорізькій областях противник жодного разу не намагався атакувати на землі.

«Маємо ситуацію відносного спокою на Гуляйпільському напрямку, де працює хіба що армійська авіація та іноді артилерія ворога, і майже не відбувається піхотних штурмів. На Роботинському виступі ситуацію так само стабілізовано, наступальні дії відбуваються малими піхотними групами без використання бронетехніки», — повідомив Лиховій..

Ті ж малі піхотні групи противника, які інколи висуваються для промацування слабких місць української оборони, знищуються нашими ударними безпілотниками та артилерією.

Подібною є ситуація і в районі плацдармів на лівому березі Дніпра, де українські війська продовжують утримувати позиції та покращувати своє тактичне положення.

«Там специфіка наступальних дій росіян пов’язана з потребою долати водні перешкоди, протоки. Там знищується багато російських човнів день у день. Наприклад, за вчора і за позавчора разом ще сім човнів було знищено», — повідомив військовий.

Ще новини України: Чому Покровськ потрібно розглядати як напрямок, а не місто – пояснили у ЗСУ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×