Купити квартиру в Дніпрі

Яка зброя допомагає окупантам просуватися вперед – відповів Умєров

Яка зброя допомагає окупантам просуватися вперед – відповів Умєров

Міністр оборони України Рустем Умєров розповів, яка зброя допомагає окупантам просуватися вперед на фронті

Армія РФ застосовує на фронті керовані авіаційні бомби. Вони важать до 1,5 тонни і здатні знищувати все на своєму шляху. Такі КАБи дозволяють окупантам просуватися вперед крізь руїни

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров, передають Новини України – НСН.

“Сьогодні разом з Дмитром Кулебою мав можливість узяти участь у засіданні Ради Європейського Союзу щодо ситуації в Україні. Зокрема подякував нашим європейським партнерам та Верховному представнику Європейського союзу Жозепу Боррелю за системну та непохитну підтримку України у війні з Росією”, – написав Умєров.

Також міністр оборони зазначив, що Росія не обирає засобів у своєму прагненні знищити те, що вона не може захопити. Окупанти вдаються до шокуючих злочинних актів проти цивільного населення та критичної інфраструктури.

Яка зброя допомагає окупантам просуватися вперед – відповів Умєров

Яка зброя допомагає окупантам просуватися вперед – відповів Умєров

“У цьому році Росія запустила тисячі ракет та дронів-камікадзе, вдаючись до безпрецедентного застосування керованих авіабомб вагою до 1,5 тонни, які здатні знищувати все на своєму шляху. Ці бомби дозволяють окупантам просуватися крізь руїни”, – наголосив міністр.

Умєров також подякував країнам, які уже надали або виявили готовність передати Україні необхідні системи ППО, зокрема Німеччині за її рішення відправити додаткові системи Patriot.

“Саме системи ППО можуть стати вирішальним фактором у захисті неба України та врятувати тисячі життів, забезпечивши нашим захисникам можливість відбити агресію та змусити ворога відступити”, – зазначив глава Міноборони

Він додав, що Міноборони також відкрито до співпраці у сфері оборонної промисловості: спільних підприємств, інвестицій, локалізації виробництва, що допоможе не лише Україні, а й зміцнить оборонний потенціал країн Євросоюзу.

“Міцне партнерство між Україною та Європейським союзом є ключем до нашої спільної перемоги та повернення миру на наш континент”, – підсумував Умєров.

Ще новини України: «Росія знищила майже всю теплову енергетику України, не виключені удари по АЕС» – Зеленський

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×