Купити квартиру в Дніпрі

“Доступні ліки” – у НСЗУ розповіли, як отримати рецепт родичам пацієнта

Отримати препарати за програмою “Доступні ліки” може і родич пацієнта, якщо йому виписали електронний рецепт

Як це можна зробити, розповіли в НСЗУ в Facebook. Про це повідомляє НСН.

Як отримати рецепт Доступні ліки для родичів

“Якщо вашій мамі, тату, бабусі чи дідусеві потрібен рецепт на “Доступні ліки”, – ви можете допомогти їм отримати його дистанційно. Це можна зробити зателефонувавши сімейному лікарю, з яким у рідних укладена декларація. Лікар створить повторний рецепт – 16-значний номер рецепта та 4-значний код підтвердження”, – пояснюють в НСЗУ.

Також “Доступні ліки” можна отримати замість рідних, якщо вони не можуть самостійно піти до аптеки. Достатньо мати номер е-рецепта.

"Доступні ліки" – у НСЗУ розповіли, як отримати рецепт родичам пацієнта

“З’ясуйте у рідних, які саме ліки, якого виробника потрібні. Якщо можливо – візьміть стару упаковку від препаратів із собою. В аптеці з договором із НСЗУ покажіть електронний рецепт та із запропонованих препаратів оберіть той, який потрібен”, – радять експерти.

Які ліки можна отримати пацієнту з хронічними захворюваннями

Сімейний лікар може виписати електронний рецепт на препарати проти серцево-судинних захворювань, діабету II типу та бронхіальної астми в рамках програми “Доступні ліки”.

Також сімейний лікар має право виписувати рецепт на ліки проти нецукрового діабету та інсуліни, якщо пацієнт раніше звертався до ендокринолога і лікар вже склав для нього план лікування. Так само для пацієнтів з хворобою Паркінсона сімейний лікар випише рецепт, якщо є план лікування від невролога.

Зазначені ліки доступні для пацієнтів безоплатно або з невеликою доплатою в рамках програми реімбурсації.

Ще новини України: 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×