Купити квартиру в Дніпрі

Чи вдається Путіну залучити білоруську армію до війни проти України – оцінка ГУР

У ГУР Міноборони розповіли, чи вдається путіну залучити білоруську армію до війни проти України

Російському диктатору Володимиру Путіну не вдалося цілком залучити білоруську армію до війни проти України. Але українські військові відстежують це.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова в ефірі телемарафону, повідомляє НСН з посиланням на РБК-Україна.

Чи вдається Путіну залучити білоруську армію до війни проти України

Чи вдається Путіну залучити білоруську армію до війни проти України

Андрій Юсов

“Путін використовує білоруський чинник для відволікання українських сил, резервів, для створення якихось додаткових точок напруги. Але в залученні безпосередньо білоруської армії до агресивної загарбницької війни проти України, сухопутних операцій Путін не дійшов”, – заявив розвідник.

Він додав, що ситуація щодо можливої участі Білорусі у війні відстежується, моніториться та вивчається українськими військовими.

Як Білорусь допомагає Росії

Білорусь з перших днів повномасштабного вторгнення допомагає Росії у війні проти України, зокрема, розміщує на своїй території російську техніку та війська. Крім того, за даними ЗСУ, росіяни зосереджуються на північному кордоні з Україною майже 22 тисячі військових.

Також Білорусь організувала так звані “навчання” з Росією, які тривають – 29 квітня 2022 року.

Тому українські військові продовжують посилювати охорону на кордоні. Також нещодавно захисники півночі України провели навчання – пройшли смугу перешкод та відпрацювали штурми.

Ще новини України: “Вибори путіна”: у ГУР розповіли про плани росії на найближчі місяці

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу