Купити квартиру в Дніпрі

Чи варто вести в школу дітей після нічних тривог – пояснив Оксен Лісовий

Чи варто вести в школу дітей після нічних тривог – пояснив Оксен Лісовий

Окупанти продовжують атакувати мирні українські міста вночі. З початком навчального року батьки школярів неодноразово потраплять у ситуацію, коли доведеться вести в школу дітей після нічних тривог

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий на своїй сторінці у Facebook пояснив, як слід діяти в цій ситуації. Він підкреслив, що це питання не врегульовано нормативно, але потребує відповіді у межах здорового глузду.

Про це повідомляє НСН.

Чи варто вести в школу дітей після нічних тривог – пояснив Оксен Лісовий

Чи варто вести в школу дітей після нічних тривог – Оксен Лісовий

«На моє переконання, якщо дитина не виспалася і почувається втомленою на ранок, не варто її змушувати йти на перший урок. Це нормально пропустити заняття й наздогнати цю тему пізніше. Наприклад, на платформі Всеукраїнської школи онлайн. Треба бути реалістами і розуміти, що втомлена дитина навряд зможе сприймати матеріал на уроці та мати необхідний рівень концентрації. Часом дорослим так само складно сфокусуватися після безсонної ночі, тоді що казати про школярів», – пояснив він.

Також міністр наголосив, що коли учень чи учениця пропускає самостійну чи контрольну, треба надавати можливість доскласти цю роботу. І загалом варто у навчальному процесі фокусуватися на головному, використовуючи усі переваги академічної свободи.  За його словами, головними пріоритетами є безпека та ментальне здоров’я учнів і вчителів.

Детальніші рекомендації від Міністерства освіти і науки України щодо цих питань з’являться незабаром.

Українські заклади освіти можуть з нового навчального року перейти на офлайн-навчання. Відповідні рекомендації дало Міністерство освіти і науки для ЗВО та коледжів. Але для відновлення повноцінного очного навчання головною вимогою є наявність укриттів та безпекова ситуація у регіоні.

Ще новини України: Школярів вчитимуть новим навичкам – у МОН зробили заяву про зміни шкільної програми

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×