Купити квартиру в Дніпрі

Чи можна використовувати замінники кухонної солі для консервації продуктів на зиму

Чи можна використовувати замінники кухонної солі для консервації продуктів на зиму

Сіль під час війни стала стратегічним продуктом, який українці почали запасати на кілька місяців. У результаті товар зник з магазинів. Незабаром багато хто робитиме запаси на зиму і консервуватиме продукти. Експерти пояснили, чи можна використати замінники кухонної солі

Люди почали розкуповувати сіль, дізнавшись про закриття найбільшого підприємства в Україні з її виробництва – “Артемсолі” – в країні розпочався ажіотаж через продукт. У торгових мережах, де ще залишився товар, ціни на нього злетіли у кілька разів.

Чи можна використовувати замінники кухонної кам’яної солі для консервації НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA

Чи можна використовувати замінники кухонної солі для консервації продуктів на зиму

Фахівці запевнили, що для консервації можна використовувати морську сіль. Вона підходить для закруток, як і кам’яна. Щоправда, вартість значно вища.

Відзначено, що у морської солі є ряд переваг перед “молодшою сестрою”: у людини не утворюватимуться набряки, спричинені застою рідини в організмі. У ній містяться десятки корисних мінеральних речовин – кальцій, магній, калій, цинк, залізо, йод, мідь, бром та інші, важливі для здоров’я. Краще використовувати для заготівлі сіль великого помолу.

У морській солі набагато менше шкідливого нерозчинного осаду, що допомагає зберігати консервацію довше.

Господині побоюються використовувати для консервування йодовану сіль – з цим пов’язані багато страшилок наших мам та бабусь. Однак на практиці все значно краще. Це така сама кухонна сіль, тільки збагачена йодом. Її вживання допомагає у профілактиці хвороб щитовидної залози.

У йодованій солі міститься не чистий йод. Близько 30 років тому її збагачували йодидом калію, який негативно впливав на колір та смак овочів під час засолювання. Активна речовина тіосульфат натрію у складі становила небезпеку. Наразі подібні добавки не використовуються. Йодид калію замінили йодатом, а від тіосульфату натрію відмовилися. Спокійно додавайте цю сіль у банки – продукти точно не зіпсуються.

Мережі АТБ, Сільпо та Фора відреагували на дефіцит солі в Україні – подробиці

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×