Купити квартиру в Дніпрі

Данилов розповів, у яких випадках українські військові відкривають вогонь

Данилов розповів, у яких випадках українські військові відкривають вогонь

Секретар Ради національної безпеки України (РНБО) Олексій Данилов розповів, у яких випадках українські військові відкривають вогонь на Донбасі. Також він заявив про масштабну інформаційну атаку проти України, яка здійснюється зараз, і закликав усіх зберігати спокій, передає НСН.

Відповідну заяву секретар РНБО зробив 21 лютого в ході наради, яку провів президент Володимир Зеленський через ризик агресії Російської Федерації щодо України. За підсумками наради Данилов заявив, що проти України ведеться масована інформаційна атака, тому закликав не піддаватися паніці та провокаціям з боку РФ.

За словами Данилова українські військові на Донбасі відкривають вогонь у відповідь виключно у разі загрози життю бійців ЗСУ. Про це він заявив на брифінгу, трансляцію якого вів телеканал “Україна 24“.

Секретар РНБО наголосив, що Російська Федерація намагається спровокувати українських військових на активні дії. Однак він запевнив, що Україна готова до цього і в жодному разі не піддаватиметься на хитрощі агресора.

“Наші військові можуть вести вогонь у відповідь у випадку, якщо є загроза життю нашим військовим. Ми не ведемо ці обстріли, ми до цих обстрілів не маємо жодного відношення. Ми попереджали і зараз попереджаємо, що вони можуть фантазувати скільки завгодно, але ми до цього готові. Більше того, до цього готовий весь світ. Бажання Російської Федерації спровокувати нас на активні дії не вдасться”, – сказав Данилов.

Також він заявив, що Україна має намір виключно дипломатичним шляхом повернути території, які тимчасово окупувала Росія. При цьому він сказав, що про жодні військові дії з боку ЗСУ не може бути й мови.

“Наше бажання досить просте: мирним шляхом повернути території, які на сьогодні окуповані Російською Федерацією. Ми не можемо вести військові дії проти частини нашого населення. Ще раз наголошую: жодних військових дій проти нашого населення ми вести не можемо”, – зазначив секретар РНБО.

На завершення Данилов зазначив, що інформаційна “війна” проти України супроводжується кібератаками, а також закликав українців зберігати спокій і не піддаватися паніці.

Нагадаємо, ситуація на Донбасі останніми днями вкрай загострилася. У рази, а то і в десятки разів збільшилася кількість обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, спрямованих у тому числі і на мирне населення. Раніше розвідка встановила, що готуються провокаційні обстріли мирних населених пунктів. Пропагандисти планують звинуватити українських військових і вже роблять це. Зокрема, сьогодні вони заявили, що снаряд, який прилетів з боку України, повністю зруйнував російський прикордонний пункт у Ростовській області. Декілька днів тому теж були повідомлення про снаряди, що нібито прилетіли з боку України і розірвалися на території РФ. Українська сторона, звісно, спростовує свою причетність до цього.

Крім того, сьогодні російські пропагандисти поширюють інформацію про обстріл українськими військовими двох шкіл в окупованому Донецьку, демонструючи фото руйнувань.

 

 

Данилов розповів, у яких випадках українські військові відкривають вогонь

Данилов розповів, у яких випадках українські військові відкривають вогонь

Нагадаємо, 15 лютого Державна дума Російської Федерації підтримала постанову про “визнання” про ДНР і ЛНР. Після чого прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що “визнання” Росією “ДНР” та “ЛНР” не корелюється з Мінськими угодами. При цьому в Кремлі уникли питання про подальші дії після отримання звернення Держдуми.

А на завтра, 22 лютого призначено збори Ради Федерації РФ і Держдуми, що вкрай рідко відбувається одночасно. Збори Ради Федерації проведуть позапланово – вони мали відбутися 2 березня.

Данилов розповів, у яких випадках українські військові відкривають вогонь: відео

Данилов розповів, у яких випадках українські військові відкривають вогоньДанилов розповів, у яких випадках українські військові відкривають вогонь

Санітарний лікар розповів, у яких випадках при COVID-19 потрібно приймати антибіотики

Монастирський пообіцяв вогонь на ураження у випадках спроб захоплення адмінбудівель (відео)

У яких випадках батьки можуть отримувати аліменти від своїх дітей

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×